Ivica Kostelić prvi u Wengenu: Ovo je posebno mjesto za mene



IVICA KOSTELIĆ bio je najbrži u slalomu u Wengenu. Natko Zrnčić-Dim završio je na 18. mjestu. Na drugom mjestu smjestio se Myhrer, dok je treći završio Herbst. Ovo je treće postolje ove sezone za najbolje hrvatskog skijaša nakon Adelbodena i Kitzbuehela.

Kostelić je sjajno odradio posao u prvom i drugom laufu na stazi na kojoj je dosad čak pet puta završavao na postolju u slalomskim utrkama. Pobjedu je odnio i 2002. godine, a jednom je bio drugi i tri puta treći. Ukupno sada ima 31 postolje u karijeri u Svjetskom kupu. Ivica je odvozio slalom za 1:40:34 minute, a drugoplasirani Šveđanin Myhrer za njim je zaostao 0,29 sekundi, dok je Herbst "zakasnio" 0,51 sekundu. Benjamin Reich završio je četvrti ispred Francuza Lizerouxa i Švicarca Zurbriggena.

Ivica diskvalificiran, pa vraćen u utrku

U stanci između dvije vožnje američka je delegacija uložila protest uz tvrdnju kako je hrvatski skijaš s krive strane prošao zadnja vrata prije cilja. Nakon višekratnog pregledavanja snimke Međunarodna skijaška federacija (FIS) je ipak presudila da je sve bilo u redu.

Kostelić je ovom pobjedom skočio na osmo mjesto u ukupnom poretku. Vodeći je još uvijek Janka, ispred Reicha i Cuchea.

"Bila je ovo zanimljiva utrka. Imao sam ovdje dosta uspjeha i ranijih godina, pa je ovo za mene posebno mjesto. Ključno je bilo to što sam se jako dobro snašao u prvoj vožnji", rekao je Kostelić nakon važne pobjede.

Ključna je bila prva vožnja

U prvoj vožnji Kostelić je na polovici staze imao mali zaostatak za dotad vodećim Austrijancem Reinfriedom Herbstom, ali sve je nadoknadio u donjem dijelu, te je ušao u cilj s 14 stotinki prednosti.

Nakon što se niz stazu spustilo više od 40 skijaša Herbst je ostao drugi, točnije dijelio je to mjesto s Francuzom Julienom Lizerouxom.

Sjajan je bio i drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim koji je uspio ući u drugu vožnju sa 20. mjestom i 2.05 sekundi zaostatka za Kostelićem. Upravo je lani u Wengenu Natko osvojio svoje jedine bodove u slalomu, završio je tada utrku upravo na 20. mjestu.

Riječanin Dalibor Šamšal ponovno nije uspio završiti prvu vožnju.

Svjetski kup, slalom Wengen (skijaši), rezultati:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:40.34

2. Andre Myhrer (Šve) +0.29

3. Reinfried Herbst (Aut) +0.51

4. Benjamin Raich (Aut) +0.70

5. Julien Lizeroux (Fra) +0.71

...

18. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.20

...

Poredak u slalomu u Svjetskom kupu:

1. Reinfried Herbst (Aut) 305

2. Julien Lizeroux (Fra) 286

3. Ivica Kostelić (Hrv) 240

...

44. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 13

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Carlo Janka (Švi) 757

2. Benjamin Raich (Aut) 739

3. Didier Cuche (Švi) 526

...

8. Ivica Kostelić (Hrv) 378

36. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 123

...

Pročitajte više