Ivica Kostelić zdrav, vraća se treninzima

NAŠ NAJBOLJI skkijaš Ivica Kostelić zdrav je i može nastaviti s treninzima, potvrdili su to na današnjoj press konferenciji liječnici i sam Ivica Kostelić.

"Poslije početne zabrinutosti mogu vam priopćiti da je Ivica Kostelić zdrav čovjek, što smo utvrdili ovim kratkim, ali vrlo detaljnim pretragama“, rekao je dr. Jure Mirat iz Zavoda za kardiovaskularne bolesti u ime liječničkog konzilija koji je pregledavao Ivicu.

Doktor Mirat je dodao kako su bili zabirnuti jer su trojici skijaša dijagnosticirani problemi sa srcem, zbog uvjeta u kojima treniraju i stalno mijenjaju nadmorske visine, te da su samo zato Ivicu poslali na daljnje pretrage.

Doktor Mirat tvrdi kako niti u jednom trenutku niti jedan nalaz nije pokazao da bi Ivica mogao imati bilo kakve probleme sa srcem.

U Innsbrucku su Ivici našli jedan povišen enzim, CPH, koji se luči iz mišića ili srca. Pretragom je ustanovljeno da se kod Ivice radi o lučenju iz mišića, tako da niti taj nalaz nema nikakve veze sa srcem.

"Iako bi mogli već danas, Ivicu ćemo sutra otpustiti iz bolnice, i on može normalno nastaviti s treninzima" – zaključio je doktor Mirat.

Naš najbolji skijaš rekao je kako je podignuta veća panika nego što zaista treba. Objasnio je da su on i njegov tata Ante odlučili posjetiti liječnike u Austriji zašto mu je puls bio nešto viši od uobičajenog, i lako se umaraoo.

No, puls nije bio alarmantno visok kako su naveli neki mediji, tvrdi Ivica dodajući kako mu je normalan puls oko 60 otkucaja u minuti, a tada mu je bio 70 do 75 otkucaja.

Ivica je rekao kako je nalaz ultrazvuka u Innsbrucku pročitala neka nestručna osoba koja je oko srca vidjela nekakav film, što je upućivalo na probleme sa srcem, no čim su stigli u Zagreb pokazalo se da je s njim sve u redu, ali su radi predostrožnosti liječnici Ivici napravili sve pretrage kako bi mogli s stopostotnom sigurnošću reći da je Ivičino zdravlje odlično.

Ivica je na kraju rekao kako bi već u petak trebao normalno trenirati, kako bi se pripremio za nastup na otvorenju sezone Svjetskog kupa, veleslalomu u Soeldenu 24. listopada.

A.H.

Pročitajte više