Ivica: Napravio sam previše grešaka

NAKON što nije uspio osigurati plasman u drugu vožnju veleslaloma u Soeldenu hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio je vidno razočaran. Iako još osjeća posljedice teške ozljede koju je doživio u siječnju, Ivica ističe da to nije glavni razlog lošem rezultatu.

"Još me boli noga, ali to nije razlog lošem rezultatu. Napravio sam previše grešaka. Kod ulaska u strminu skoro sam izletio, i tu sam sigurno izgubio jednu sekundu. Ne mogu reći da mi ova staza ne odgovara. Jednostavno, previše sam griješio", kazao je Ivica Kostelić.

Glede zdravstvenog stanja istaknuo je da još uvijek nije sto posto spreman.

"Rekli su mi da će me tetiva prestati boljeti pet mjeseci nakon operacije, a sada je već prošlo puno više, i još uvijek boli. S kondicijom nemam problema, mogu napraviti sve, ali nažalost ne mogu utjecati na to hoće li me boljeti tetiva ili ne. Još ne mogu skijati sa sto posto, ali se nadam da ću jednoga dana moći. Trenutno skijam sa 80 do 85 posto mogućnosti", dodao je Kostelić.

Prije današnjeg nastupa procjene su govorile da će Ivica, ako ne uđe u drugu vožnju, u sljedećim veleslalomskim utrkama imati startni broj oko brojke 50. No, čini se da stanje ipak nije tako loše kad su pitanju startni brojevi.

"Sigurno ću još neko vrijeme ostati među 40", ocijenio je Ivica Kostelić, koji je danas imao startni broj 29.

Pročitajte više