Ivica Olić pozitivan na anti-doping testu

HRVATSKI nogometaš Ivica Olić dobio je uoči puta u Portugal blokadu protiv bolova koja je sadržavala "metilpresnisolon", a administrativnom pogreškom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) lijek nije upisan u formular za prijavu Medicinskoj komisiji UEFA-e, izjavio je glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim, dodavši kako je sredstvo protiv bolova koje je primio Olić u širokoj upotrebi i nije zabranjeno.

Olić je bio pozitivan na anti-doping testu nakon utakmice sa Francuskom, u kojoj je igrao od 78. minute, a nakon nje je izvučen za doping kontrolu na kojoj je bio pozitivan na "metilpresnisolon".

Na današnjem sastanku Disciplinske komisije UEFE utvrđeno je da je to nedopušteno sredstvo sadržano u lijeku protiv bolova koje je Olić uzimao zbog ozljede rebara zadobijene na pripremnoj utakmici sa Dancima 5. lipnja, te da igrač ne snosi posljedice za propust Saveza, pa stoga može nastaviti natjecanje.

UEFA je tako utvrdila da igrač nije kriv, ali je Hrvatski nogometni savez kažnjen sa 6.600 eura zbog nepoštivanja doping-procedure, jer je odgovorna služba zaboravila UEFA-i prijaviti lijek koji je uzimao napadač moskovskog CSKA.

Izbornik Otto Barić je na današnjoj press-konferenciji najavio da Olić neće igrati, ali zbog ozljede, ne preciziravši o kakvoj se ozljedi radi.

"Čekajte dok se Olić ne vrati s pregleda. Ne želim govoriti ništa napamet, no sve je pod kontrolom," kazao je danas ujutro hrvatski izbornik o Olićevoj "navodnoj ozljedi".

Pročitajte više