Ivica Olić u najboljoj momčadi Bundeslige

HRVATSKI reprezentativni napadač u redovima Bayerna Ivica Olić svrstan je u najbolji momčad jesenskog dijela Bundeslige.

Više od 600 čitatelja portala Eurosport.yahoo.de izglasalo je najboljih jedanaest igrača, po jednog za svaku poziciju, te trenera idealne momčadi njemačkog prvenstva.

Ivica Olić zauzeo je mjesto u napadu uz prvog strijelca Bundeslige, napadača jesenskog prvaka Leverkusena, Stefana Kiesslinga. Olića su mnogi vidjeli kao bolje rješenje od Bariossa, Gomeza i Kuranyija zbog odlične forme koju pokazuje u posljednje vrijeme. Najveći argument koji ide Oliću u prilog je što je propustio dio utakmica, a nakon ozljede se vratio i odmah postigao pet pogodaka, ukupno šest u Bundesligi, dok je njegov kolega iz idealnog napada postigao 12.

U veznom redu našli su se Özil, Kroos, Ze Roberto i Elia, pa to podrazumijeva nekakvu ofanzivniju taktiku. U obrani su Boateng, Hyypia, Van Buyten i Lahm, dok mrežu čuva Adler iz Leverkusena, koji je dao čak četiri igrača. Trojica nose dres Bayerna, a jednako toliko je i Petrićevih suigrača iz HSV-a.

Dobra momčad treba dobro trenera. Kad se već radi o izboru idealne momčadi, može se dopustiti da igrače treniraju i discipliniraju dva trenera. Glasači su bili neodlučni, te su izdvojili dvojicu stručnjaka, Juppa Heynckesa Leverkusena i Felixa Magatha iz Schalkea.

Pročitajte više