Ivica: U Bormio sam došao po medalju

NAŠ NAJBOLJI skijaš svjestan je svog zdravstvenog stanja, no uvjeren je kako ima šanse obraniti naslov svjetskog prvaka u slalomu iz Sankt Moritza prije dvije godine.

Ivica je izjavio kako je "jedina ispravna stvar u Bormiju tražiti medalju", ako je već došao.

Iako od slaloma u Schladmignu ima problema s koljenom, čak je bio upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu dok nije obavio sve pretrage, Ivica tvrdi kako mu je zdravstveno stanje svakim danom sve bolje. Još uvijek osjeća bolove u koljenu dok hoda i trči, no kada skija ne boli ga ništa.

Unatoč tome Ivica se smatra jednim od favorita slalomske utrke, odnosno smatra se "favoritom iz drugog reda", jer su ispred njega, smatra naš najbolji slalomaš, Raich, Rocca i Pranger. No, dodao je kako su iznenađenja moguća, te da na Svjetskom prvenstvu nema kalkulacija, mora ići "na glavu" i riskirati.

"Istina je da nekad nisam imao posebno mišljenje o tom natjecanju, nemam ga niti sada, ali ako sam došao u Bormio onda ga želim i napustiti s medaljom oko vrata." - komentirao je Ivica.

Ivica je rekao i kako mu je Janica, kao i svim ostalim našim reprezentativcima, veliko nadahnuće, te da će i zbog nje dati sve od sebe.

Osim Ivice, Hrvatska će u muškom skijanju još četiri predstavnika Ratkića, Zrnčić-Dima, Šamšala i Marinellija. Ratkić, Zrnčić-Dim i Šamšal nastupit će u veleslalomu i slalomu, a Marinelli samo u slalomu.

Veleslalom je na rasporedu u srijedu, a slalom u subotu.

Pročitajte više