HRVATI U NBA

Ivica Zubac postao rekorder NBA lige. Leonard: Bio je nevjerojatan

Foto: Getty Images

IVICA ZUBAC sinoć je odigrao najimpresivniju partiju u NBA karijeri. U pobjedi LA Clippersa nad Dallasom 126:111 postigao je 21 poen uz 15 skokova i savršeni šut iz igre 10/10, sve za samo 24 minute na parketu.

Tom se statističkom linijom hrvatski centar upisao u povijest, ne samo LA Clippersa nego i cijele NBA lige.

Izjednačio je klupski rekord po broju ubačaja bez ijednog promašaja, postao drugi igrač Clippersa nakon DeAndrea Jordana koji je zabio barem 20 uz 15 skokova bez promašaja, a prvi koji je to učinio za manje od 25 minuta igre. Osim Zupca i Jordana, u ovom stoljeću to je uspjelo učiniti još samo pet igrača.

Nitko prije njega nije imao 20+15 bez promašaja za manje od 30 minuta igre

Novinar koji na dnevnoj bazi prati Clipperse objavio je podatak da je Zu zapravo prvi igrač u NBA povijesti koji je 20 koševa i 15 skokova uz 10 ubačaja bez promašaja ostvario za manje od 30 minuta na parketu.

Zubac je očito teško primio pogrešku u posljednjim sekundama prethodne utakmice protiv Phoenixa, kad je Sunsima poklonio loptu, a nekoliko sekundi kasnije Devin Booker je sa zvukom sirene pohodio za pobjedu. Bio je izuzetno energičan i željan iskupljenja, a suigrači su oduševljeni njegovom izvedbom.

"Bio je nevjerojatan! Čuvao je obruč, hvatao napadačke skokove, zakucavao i igrao dobru obranu. Ostavio je sve na terenu", rekao je MVP lanjskog finala Kawhi Leonard.

George: Zubac voli pritisak i dobro reagira kad ga guramo. Ima sjajnu budućnost

"On mi je poput mlađeg brata. Ima ogroman potencijal, svašta može na terenu. Uvjerio sam se i osobno u to kad smo bili na suprotnim stranama, dok je igrao za Lakerse i dominirao", rekao je Paul George, a usput i pecnuo gradske rivale koji su se 23-godišnjeg Čitlučanina olako riješili.

"Puno očekujem od njega, što je dobro jer on je tip koji voli pritisak i dobro reagira kad ga guramo. Samo želim najbolje za njega. Ima sjajnu budućnost, a moj je posao da mu pomognem da prijeđe na sljedeću razinu", dodao je George, drugi superstar Clippersa.

Na društvenim mrežama čestitao mu je i borbeni bek Patrick Beverley.

"Meni se 10/10 nikad ne bi moglo dogoditi. Tako se igra", poručio mu je Beverley, a Zubac mu je odgovorio:

"Nisam baš siguran u to, brate, ali sretan sam što smo u istoj momčadi."

Pročitajte više