Ivković: Barišić se nije trebao kandidirati za predsjednika Dinama

Screenshot: HRT, Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKI trener i stručni komentator Tomislav Ivković u HRT-ovoj emisiji Stadion govorio je o izborima u Dinamu. Podsjetimo, lista Dinamovo proljeće, čiji je nositelj Velimir Zajec (68), uvjerljivo je pobijedila na prvim, povijesnim izborima za skupštinu Dinama s 89 posto glasova.

Zajecova "navijačka" lista ulazi u skupštinu, a legendarni Dinamov igrač bit će kandidat za predsjednika. Protukandidat će mu biti Mirko Barišić (87), kao predstavnik Liste 35. O izboru predsjednika javnim glasovanjem odlučit će novi saziv skupštine najkasnije do 11. ožujka.

Ivković: Barišić se nije trebao kandidirati

"Pogriješio sam za jedan posto, rekao sam Zeki da će dobiti 90 posto glasova. Čestitke Zajecu i udruzi Dinamovo proljeće. Odigrali su prvo poluvrijeme, pobijedili su. Isto tako čestitke gospodinu Bariću na izlasku na izbore.

Žao mi je što nemaju barem približan broj kao ovi s 35, međutim drugo poluvrijeme moraju odigrati presing da bi došli tamo gdje žele, gdje bi većina dinamovaca htjela da dođu", rekao je Ivković pa dodao kako smatra da se Barišić nije trebao ponovno kandidirati za predsjednika, što je pozicija koju drži od 2000. godine.

"Smatram da se gospodin Barišić, uz sav respekt jer ga ja strahovito cijenim i poštujem, u ovom momentu ne bi trebao kandidirati, ali se kandidirao za predsjednika. Mislim da je za sve što je napravio u Dinamu, a napravio je puno toga dobrog, trebao biti počasni predsjednik Dinama za sva vremena, dok god živi, i da dolazi na utakmice i da uživa sa svojom suprugom. Međutim, on se opredijelio za to", izjavio je Ivković.

"Apeliram na ljude i navijače Dinama jer ja sam isto bivši igrač, a sada navijač, da onih 35 dobro razmisle, da promisle kakav je program, u čemu mogu sudjelovati, na koji način, da otvoreno pričaju i razgovaraju i da na kraju odluče što je najbolje za Dinamo, ne za pojedince", zaključio je Ivković.

Izborna skupština bit će u nedjelju, 10. ožujka

Ukupno 60 članova skupštine birat će novog predsjednika kojemu treba većina glasova, odnosno njih 31. U slučaju da rezultat bude 30:30, skupština u roku od 60 dana mora sazvati nove izbore. U prijevodu, da bi dobio izbore, Zajec mora dobiti šest glasova ljudi s Barišićeve liste, u što lista Dinamovo proljeće uistinu vjeruje.

Prema Dinamovom statutu, novi predsjednik automatski postaje predsjednik izvršnog odbora i u njega imenuje deset članova iz klupskog članstva. Preostala dva člana imenuje nositelj druge, odnosno poražene liste na predsjedničkim izborima.

Kako smo bili doznali, izborna skupština održat će se u nedjelju, 10. ožujka u 12 sati u loži Maksimir na Dinamovu stadionu. Dinamo tog dana, od 17:30, dočekuje Slaven Belupo u 26. kolu SuperSport HNL-a. Momčad trenera Sergeja Jakirovića u SHNL-u ove sezone vodi borbu za titulu s Rijekom i Hajdukom.

Članovi skupštine s liste Mirka Barišića:

1. Mirko Barišić (nositelj liste)
2. Lovro Maržić

3. Damir Najmenik
4. Marijan Tomurad
5. Janko Gogolja
6. Bogdan Tihava
7. Petar Šarić
8. Karl Heinz Truskaller
9. Hrvoje Josip Balen
10. Ivica Cvitković
11. Dino Jakovljević
12. Milivoj Novak
13. Denis Oroši
14. Renato Mikšić
15. Saša Janković
16. Zdravko Kačić
17. Stijepan Petrović
18. Stjepan Kovačević
19. Zlatko Kuzman
20. Miroslav Par
21. Nenad Bračun
22. Hrvoje Šojat
23. Nikola Hanžel
24. Ante Todorić
25. Ivan Todorić
26. Siniša Kuzman
27. Zlatko Premuš
28. Tihomir Vukadin
29. Miroslav Vukić
30. Stanko Lazar
31. Goran Babić
32. Većeslav Bergman
33. Tomislav Filipović
34. Domagoj Badanjak
35. Damir Hosi

Članovi skupštine s liste Dinamovo proljeće:

1. Velimir Zajec (nositelj liste)
2. Dubravko Skender 
3. Ivan Nauković 
4. Tomislav Globan 
5. Frano Šušnjara 
6. Mislav Ante Omazić 
7. Krešimir Mlinarić 
8. Zrinko Hržić
9. Goran Kovačević 
10. Marijan Pojatina 
11. Robert Penezić 
12. Bogdan Drakulić 
13. Zvonimir Manenica 

14. Renato Radačić 
15. Neven Lamza 
16. Krešo Knezović 
17. Boris Nikolić 
18. Držislav Krasić 
19. Slavko Sraga 
20. Branko Komorski
21. Domagoj Novosel
22. Krešimir Barić 
23. Fran Đuranac 
24. Igor Kalabek 
25. Mario Dubić

Pročitajte više