Ivković o Hajduku: Preozbiljan sam da bih komentirao revijalne utakmice

Screenshot: HRT

HAJDUK je u subotu na praznom Poljudu pobijedio Rudeš 5:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a. S po dva pogotka briljirali su Rokas Pukštas i Filip Krovinović, a odličnu utakmicu odigrao je i Josip Brekalo. Ipak, HRT-ov analitičar nije htio komentirati individualne izvedbe igrača.

Ivković: Preozbiljan sam da bih komentirao individualne predstave igrača na ovakvim utakmicama

"Rudeš je došao kao melem na ranu s obzirom na sve kroz što prolaze. Protivnik po mjeri, odigrali su neku vrstu revijalne utakmice. Zabili su sve golove jer je Pukštas dao i autogol. Nije mjerilo da diskutiramo o kvaliteti igrača. Kad sam pročitao neke ocjene i procjene, kao da nismo gledali istu utakmicu", rekao je pa nastavio:

"Ja sam preozbiljan da bih komentirao individualne predstave igrača na ovakvim utakmicama protiv ovakvih suparnika, uz sav respekt Rudešu. U tome i je problem, u ovakvim utakmicama ih dižu u nebesa, a kad je stani-pani, nema ih nigdje."

"Hajduk je najveći protivnik sam sebi"

"Po mom skromnom sudu, Hajduk je najveći protivnik sam sebi. Rekao sam prije, ako Hajduk ne bude prvak, ne znam kad će biti. Jer imali su sve u svojim rukama. Sad vidim da je najveći krivac Jakobušić koji mi se čini kao čovjek s dva lica. Ali da Nikoličius još uživa dobru poziciju, da je novi predsjednik zadovoljan s njim. Dakle, nitko kriv, Hajduk treći, idemo dalje", izjavio je Ivković i zaključio:

"Ne znam jesu li tamo uvjerenja da su svi krivi, i treneri i ljudi u klubu, a da on nije. Igrači koje je doveo, čast iznimkama poput Šarlije ili Uremovića, ali ovi ostali su pod velikim upitnikom zašto su uopće došli u Hajduk. Sami sve znaju. Ne moram ja biti najveći Hajdukov kritičar, ja govorim sve iskreno i otvoreno. Oni najbolje znaju koja je situacija i što moraju napraviti."

Pročitajte više