Ivo u Nottinghamu bolji od Ivana

U DVOBOJU dvojice hrvatski tenisača u 2. kolu 323.250 eura vrijednog ATP turnira u Nottinghamu Ivo Karlović je sa 6-1, 3-6, 7-6 (1) svladao prvog nositelja Ivana Ljubičića nakon sat i 43 minute igre, te će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Oliviera Rochusa.

Karlović je odlično otvorio dvoboj, te je oduzeo servis Ljubičiću već na samome početku za vodstvo od 2-0. Ljubičić je spasio 0-40, ali je potom Karlović osigurao još jednu prednost koju je uspio realizirati. Kod vodstva od 4-1 Karlović je još jednom napravio "break", te za samo 24 minute riješio prvu dionicu igre u svoju korist sa 6-1.

U drugom setu je naš prvi igrač mnogo bolje igrao na svoj početni udarac, te nije Karloviću dozvolio niti jednu priliku za "break". S druge strane, Karlović, koji je u prvom setu izgubio tek četiri boda na svoj početni udarac, morao je spašavati jednu "break-loptu" odmah u svojoj prvoj servis-igri u drugom setu, da bi kod rezultata 3-2 za Ljubičića popustio, te je Ljubičić stigao do odlučujuće prednsti koja mu je donijela poravnanje.

U trećem setu prvi je do prilike za "break" stigao Ljubičić, ali niti jednu od dvije lopte za vodstvo od 3-2 nije uspio iskoristiti. Karlović je svoju jedinu "break-loptu" imao kod vodstva od 4-3, no Ljubičić se uspio izvući, te je o pobjedniku odlučivao "tie-break". Karlović je u pravom trenutku, odmah na startu odlučujuće igre, dva puta odlično vratio Ljubičićeve prve servise, te stigao do neodstižnih 5-0 i mirno priveo dvoboj kraju.

Iako je konačni rezultat neizvjestan, statistika je uvjerljivo na strani Karlovića. Osvojio je čak 86 posto poena nakon uspješnog prvog servisa, za razliku od Ljubičićevih 64 posto, uspio je osvojiti 36 posto poena na Ljubičićev servis, dok je Ljubičić osvojio tek 24 posto poena na Karlovićev servis, te je osigurao sedam lopti za "break", dvije iskoristio, za razliku od pet koliko ih je imao Ljubičić, jedna iskorištena.

Pregled rezultata:

IVO KARLOVIĆ (HRV) - IVAN LJUBIČIĆ (HRV/1) 6-1, 3-6, 7-6 (1)
Paradorn Srichaphan (Taj/6) - Jan Vacek (Češ) 7-6 (3), 7-6 (4)
Olivier Rochus (Bel/7) - Karol Beck (Svk) 6-4, 6-3
Thomas Johansson (Šve/2) - Tomaš Berdych (Češ) 7-6 (5), 7-6 (8)
Taylor Dent (SAD/5) - Travis Rettenmaier (SAD) 6-3, 1-6, 6-3
Kenneth Carlsen (Dan) - Dominik Hrbaty (Svk/3) 6-4, 6-4
Richard Gasquet (Fra/4) - Jonathan Marray (VB) 6-4, 6-1
Maks Mirnji (Bje/8) - Hyung-Taik Lee (J. Kor) 6-1, 6-4

Pročitajte više