Iz Dinama je otišao za 7.5 milijuna eura. Već devet mjeseci je bez kluba

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NEKADAŠNJI stoper Dinama Jozo Šimunović (28) već devet mjeseci ne može pronaći klub. U ljeto 2022. godine otišao je iz Gorice, za koju je prošle sezone odigrao osam utakmica. Šimunovićevu karijeru uništile su ozljede, koje su se zaredale dok je igrao za Celtic.

Iz Dinama je 2015. godine za sedam i pol milijuna eura prešao u najjači škotski klub, za koji je igrao često i postao je miljenik navijača zbog, među njima već kultnog, starta u Old Firmu na Kennyju Milleru. U Celticu je bio pet godina, s tim da se posljednju godinu i pol oporavljao od teške ozljede koljena, nakon kojeg mu Škoti nisu htjeli dati novi ugovor.

Igrao i za mladu reprezentaciju Hrvatske

Pokušao je u Gorici doći u nekadašnju formu, no nije mogao. Obnovio je usput i ozljedu koljena, zbog koje je pauzirao dulje od dva mjeseca te je propustio devet utakmica. Šimunović je za Celtic odigrao 126 utakmica te zabio pet pogodaka.

Za Dinamo je nastupio 75 puta i zabio tri pogotka. Ima i devet nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske, a dok je igrao u Celticu, željela ga je BiH. Ipak, nikada nije nastupio za njenu seniorsku reprezentaciju. Dok je bio u dobroj formi, strani mediji pisali su kako je bio želja Lillea i Arsenala.

Pročitajte više