Iz Dinama najavljuju utakmicu godine

UNATOČ opreznim najavama koje ovih dana dolaze iz Maksimira, zadnje izjave trenera i igrača odaju optimizam pred susret s belgijskim Beverenom, koji bi uvelike mogao odrediti tijek Dinamove europske avanture.

Na press konferenciji održanoj u srijedu, sportski direktor Dinama Otto Barić novinarime je obavijestio da je s trenerom Nenadom Gračanom pažljivo proučio igru neobične belgijske momčadi.

"Jasno je da Beveren ima nedostataka. O njima neću govoriti vama, nego igračima. Upečatljivo je u njihovoj igri, međutim, da nisu konkretni pri pokušajima prema golu. Ne vidim čime nas mogu iznenaditi budemo li igrali kako treba." – izjavio je Nenad Gračan, dodavši kako je su protiv Beverena ključna tri elementa u igri: disciplina, agresivnost i strpljivost.

Otto Barić se pak veselo raspričao o povratku momčadskog duha u Maksimir: "Mislim da su igrači prije tri do četiri tjedna postali momčad. Oni sada zajedno dišu i zajedno se vesele, što se jasno vidjelo nakon drugog gola protiv Pule, kad je osam igrača otklizalo strijelcu u zagrljaj. Mi smo danas momčad!"

Jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone, Ivan Bošnjak, je u razgovoru za Sportske novosti najavio "utakmicu godine".

"Definitivno utakmica godine! Pobjedom Belgijance izbacujemo iz trke za treće mjesto, nabijamo se samopouzdanjem i vjerom u svoju kvalitetom. Ako trijumfiramo, onda ćemo u Maksimiru nokautirati i Heerenveen, a sa 6 bodova osvajamo to treće mjesto i naš san, proljeće u Europi, bit će ostvaren." – kazao je Bošnjak, dodajući kako najveću šansu Dinama vidi u prekidima.

"Prekidi su naša velika šansa. Njihovi igrači nisu visoki, dobit ćemo ih u skoku." – tvrdi Bošnjak.

Za kraj razgovora Bošnjak je novinaru ispričao svoj nedavni san, u kojem trči pobjednički krug oko igrališta i pozdravlja navijače.

"Dakle, pobjeđujemo, pred punim Maksimirom ne možete razočarati." – zaključio je optimistični Bošnjak.

Pročitajte više