Iz Marseillea optužuju Collinu za pristranost

PREDSJEDNIK francuskog nogometnog prvoligaša Marseillea Christophe Bouchet najavio je otvoreno pismo UEFA-i kojim će izraziti nezadovoljstvo suđenjem Pierluigija Colline u finalnom dvoboju Kupa UEFA u kojemu je Valencia svladala Marseille sa 2:0.

"Isključenje našega vratara prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za Valenciju nije bila sudačka odluka, to je bio kraj utakmice. Sjedio sam odmah do predsjednika UEFA-e Lennarta Johanssona koji je također izrazio čuđenje ovom odlukom Colline", izjavio je Bouchet, te optužio Collinu i za pokazivanje prevelike prisnosti prema igračima Valencije.

"Prije početka utakmice Collina se posebno pozdravio sa svakim igračem Valencije, te je čak i poljubio svog sunarodnjaka Carbonija. Nakon utakmice, Carboni je ušao u sudačku svlačionicu iz koje je izašao bez svoga dresa kojega je očigledno poklonio jednome od sudaca kao suvenir", zaključio je Bouchet.

Protiv pravila da se prilikom dosuđivanja kaznenog udarca igraču dodijeli i crveni karton je i legendarni francuski nogometaš Michel Platini.

"To pravilo nije dobro, jer kažnjava momčad trostruko. Protiv vas je dosuđen kazneni udarac, ostali ste s igračem manje, a taj igrač će biti kažnjen najmanje jednom utakmicom neigranja. Malo previše za samo jedan prekršaj", smatra Platini.

Pročitajte više