POTRES U HRVATSKOJ

Iz srušene kuće u Petrinji spasio je samo Liverpoolov grb

INŽENJER radiologije Bruno Lončarević iz Petrinje nedavno je podigao kredit i tim je novcem renovirao stan.

Nažalost, sve dobro što je napravio uništio je razoran potres od 6.2 po Richteru prošloga utorka i sada je Boris, veliki navijač Liverpoola, ostao bez svog stana.

"Samo sam htio uzeti taj grb"

Jedino što je spasio iz stana koji se počeo urušavati je grb kluba s Anfielda.

"Nakon samog potresa mi je samo na pameti bilo kako ću uletjeti u stan, uzeti nešto robe pod ruku i ovaj znak koji mi je bio na posebnom mjestu u stanu. Značio mi je puno, kao i samim navijačima Liverpoola u cijelom svijetu", rekao je za RTL pa nastavio:

"Bio je to stresan trenutak, znao sam da nemam puno vremena da spasim stvari iz stana. Trenutno se s obitelji nalazim u jednom stanu u Zagrebu koji su mi ustupili kolege s posla."

Bruno radi u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i dosad je već prošao niz drama zbog pandemije koronavirusa.

"Radim na Franu Mihaljeviću u Zagrebu, uz ovaj potres prati nas pandemija. Trudimo se, to je naš posao. Osjećam se dosta potreseno, jako traumatičan događaj, trebat će puno vremena da se to sve potisne. Do kraja ovog tjedna smo na sigurnom, a poslije ćemo vidjeti. Čekamo odgovor grada, države. Hvala svim volonterima i udrugama."

Inicijativa za Brunu

Iza Brune su odmah stali ostali navijači Liverpoola iz Hrvatske koji imaju svoju udrugu.

"Kako sam i sam fan Liverpoola POZIVAM SVE NAVIJAČE LIVERPOOLA da mi se priključe i da pomognemo Brunu. 

Bruno uz ovaj strašan gubitak i stres radi kao radiolog u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević i svakodnevno je u kontaktu s covid-19 bolesnicima, što je u ovo vrijeme samo po sebi herojsko djelo.
Ja ću danas napisati pismo Liverpoolu F.C., pokušati poslati videoprilog i stupiti u kontakt s Dejanom Lovrenom i Igorom Bišćanom", napisao je Edin Tanović u jednoj od grupa za pomoć žrtvama potresa u Banovini.

Pročitajte više