UKRAJINKA PROTIV HTS-a

"Izbjeglice smo, režemo glave susjedima. I još čekam taj poziv Hrvatske"

Foto: Twitter/Oleksandra Oliynykova

OLEKSANDRA SAŠKA OLINJKOVA, 18-godišnja Ukrajinka s hrvatskom putovnicom koja pokušava izgraditi profesionalnu karijeru u tenisu, ljude oko Hrvatskog teniskog saveza usporedila je s talijanskom mafijom.

U postu u kojem putem Twittera žica prijatelje novac za avionsku kartu do Antalye, gdje namjerava uzeti ITF naslov, Saška ističe kako je izbačena iz svih aktivnosti i programa potpore HTS-a iako ima najbolje rezultate među hrvatskim tenisačicama do 18 i 19 godina. Trenutno je 708. igračica svijeta i među 30 najboljih tenisačica mlađih od 18 godina. Smatra da se Savez osvećuje, nakon što je njezin otac javno zatražio bolje uvjete za svoju kćer, pozivnice za turnire i pristup terenima.

Prvu opipljivu financijsku pomoć Saška je, kako kaže, dobila u okviru podrške sportašima izbjeglicama (IOCRAS). Prije sedam godina u Hrvatsku je došla s obitelji nakon što su zbog ratnog stanja morali napustiti svoju domovinu. Otac Denis, majka Svitlana i mlađi brat Nazar imaju status azilanata, dok Oleksandra ima hrvatsko državljanstvo na temelju svojih sportskih rezultata.

U HTS-u smo jučer dobili komentar izvršnog direktora HTS-a Marina Galića, koji nam je kazao da Saškin otac nije korektan čovjek te da ne govori istinu. Iz razgovora s Galićem zaključili smo da u Savezu veći problem imaju s ocem Denisom nego sa Saškom koja je objavila sporne poruke na Twitteru i izazvala reakcije javnosti, ali i članova Saveza. Galić tvrdi kako je Saška još ranije odbila nastupati za Hrvatsku. Vjeruje da iza akcije stoji njezin otac.

Danas je iz Saveza stigao novi dopis o slučaju u kojem Oleksandru Olinjkovu optužuju da obmanjuje javnost. Objavili su i novčane iznose koje je primila preko razvojnog programa HOO-a.

Mlada ukrajinska tenisačica koja igra pod hrvatskom zastavom odlučila je nastaviti ovu prepirku. Na svom Twitter profilu objavila je novi opširan post u kojem komentira službeni komentar Marina Galića, izvršnog direktora HTS-a kojeg je on jučer dao za Index.

Također, u međuvremenu je Saška na svom Twitteru potvrdila da je ostala bez financijske pomoći Međunarodnog olimpijskog odbora.

Prenosimo u cijelosti drugi tekst Oleksandre Olinjkove u kojem je ponovno prozvala HTS.

Oleksandra_drugidio by on Scribd

Pročitajte više