Izbornik Argentine: Poštujemo Hrvatsku, ali želimo napraviti idući korak

Foto: EPA

IZBORNIK Argentine Lionel Scaloni nakon pobjede u raspucavanju nad Nizozemskom komentirao je hrvatsku reprezentaciju protiv koje će igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. "Hrvatska će biti jako težak protivnik. Imaju odlične igrače, koji se međusobno dobro poznaju.

Isti izbornik vodi ih od posljednjeg Svjetskog prvenstva. Osim toga, ovo je polufinale, tako da će sigurno biti teško. Cilj nam je bio igrati maksimalnih sedam utakmica. Kad već plešemo, želimo nastaviti plesati. Uz poštovanje prema Hrvatskoj, želimo napraviti sljedeći korak. Bit će to lijepa utakmica", rekao je Scaloni.

Oba četvrtfinala odlučena penalima

Hrvatska i Argentina polufinale Svjetskog prvenstva igraju u utorak od 20 sati. Regularni dio utakmice Hrvatska - Brazil završio je 0:0, a zatim su u produžecima golove zabili Neymar u 105. i Bruno Petković u 117. minuti, nakon čega je momčad Zlatka Dalića pobijedila u raspucavanju.

Argentina je imala 2:0 golovima Nahuela Moline iz 35. i Lea Messija iz 73. minute, ali je Wout Weghorst ušao u igru u 78. minuti pa u 83. te u 11. minuti sudačke nadoknade zabio za produžetke. U njima nije bilo pogodaka, pa je polufinalist opet određen udarcima s bijele točke.

Pročitajte više