Izbornik Argentine pronašao krivca za debakl na Copi: "To je bila sramota"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETAŠI Kolumbije pobijedili su prekjučer s 2:0 favoriziranu Argentinu predvođenu Leom Messijem u utakmici 1. kola skupine B na Južnoameričkom prvenstvu. Utakmica je odigrana u noći sa subote na nedjelju pred više od 35.000 gledatelja u Salvadoru, gradu u istočnom dijelu Brazila.

Vodeći pogodak za Kolumbiju u 71. minuti, preciznim i snažnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora, postigao je Roger Martinez koji je u igru ušao u 14. minuti kao zamjena za ozlijeđenog Luisa Muriela. Konačnih 2:0 postigao je još jedan "rezervist", Duvan Zapata koji je u igru ušao u 81. minuti umjesto Falcaa, a pet minuta poslije zatresao mrežu na ubačaj Lerme.

Izbornik Gaučosa Lionel Scaloni kaže da je teren bio u jako lošem stanju i on tu nalazi razloge za poraz.

''Sramota je da je teren u ovakvom stanju, s obzirom na to da je tek prva utakmica. Ne želim ni znati kako će teren izgledati poslije tri utakmice. Trebao je biti bolji teren za prvu utakmicu, za ovakve igrače. Mislim da je to sramota'', rekao je Scaloni, pa je dodao:

''Kolumbija je dobra momčadi i fokusirani su na ono što je važno. Mislim da smo dobro igrali protiv njih i da smo bili i bolji u nekim trenucima. To su samo periodi u jednoj utakmici i moramo im se prilagoditi. Dobri smo bili čak i kada su dali gol iz kontre'', dodao je izbornik Argentine

Sljedeći protivnik Argentinaca na Copa Americi je Paragvaj i to u srijedu.

Pročitajte više