Izbornik Červar odredio putnike za Švicarsku

IZBORNIK hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je danas popis igrača koji kandidiraju za odlazak na EP u Švicarskoj. Na popisu reprezentativnih kandidata nalaze se 24 igrača, koliko ih se maksimalno može prijaviti za nastup na EP-u.

Na spisku se nalaze svi koji su bili nositelji uspjeha hrvatskog rukometa u posljednje tri godine, kada smo bili svjetski i olimpijski prvaci, te svjetski viceprvaci.

Nedostaju samo vanjski napadači Tonči Valčić i Igor Kos, koji su bili na popisu za posljednju reprezentativnu akciju - Superkup, koji je krajem listopada održan u Njemačkoj, a na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto, iza Švedske, Francuske i Rusije.

Od 24 reprezentativna kandidata njih 15 igra u Hrvatskoj, i oni će se već 27. prosinca okupiti u Zagrebu na četverodnevnim pripremama.

Hrvatska je na posljednjem EP-u, koje je održano 2004. u Sloveniji, bila četvrta. Godine 2002., kada je domaćin bila Švedska, zauzeli smo 16. poziciju, godine 2000., kada je EP održano u Hrvatskoj, bili smo šesti, 1998. (EP u Italiji) završili smo na 8. mjestu, a 1996. (EP u Španjolskoj) bili smo peti. Najbolji smo plasman ostvarili na prvom EP-u 1994. u Portgalu, kada smo uzeli brončanu medalju.

EP u Švicarskoj održava se od 26. siječnja do 5. veljače 2006. Na EP-u sudjeluje 16 reprezentacija, koje su podijeljene u četiri skupine. Po tri prvoplasirane iz svake skupine idu u drugi krug, u kojem će 12 reprezentacija biti svrstane u dvije grupe.

Hrvatska igra u skupini D, sa Rusijom, Portugalom i Norveškom, a drugom krugu se križa sa skupinom C u kojoj su Danska, SCG, Mađarska i Island. Četiri najbolje momčadi iz drugog kruga, po dvije iz svake skupine, ulaze u polufinale.


Na popisu kandidata za odlazak na Europsko prvenstvo u Švicarskoj nalaze se:

1. Venio Losert HC CANGAS
2. Vlado Šola Fotex Veszprem
3. Nikola Blažičko RK Zagreb
4. Ivan Martinović RK Perutnina PIPO IPC
5. Renato Sulić RK Agram Medveščak
6. Ivano Balić H.C. Portland San Antonio
7. Blaženko Lacković SG Flensburg Handewitt
8. Igor Vori FC Barcelona CIFEC
9. Davor Dominiković FC Barcelona CIFEC
10. Mirza Džomba BM Ciudad Real
11. Goran Šprem SG Flensburg Handewitt
12. Denis Špoljarić RK Zagreb
13. Petar Metličić BM Ciudad Real
14. Denis Buntić RK Agram Medveščak
15. Ivan Pongračić RK Zagreb
16. Drago Vuković RK Zagreb
17. Mario Obad RK Agram Medveščak
18. Zlatko Horvat RK Zagreb
19. Tomislav Huljina RK Agram Medveščak
20. Domagoj Duvnjak RK Đakovo
21. Slavko Goluža RK Zagreb
22. Nikša Kaleb RK Zagreb
23. Ivan Čupić RK Agram Medveščak
24. Ljubo Vukić RK Agram Medveščak

Pročitajte više