rukomet

Izbornik Danske: Poludjeli smo od dosade. Rukomet više ne može ovako

Foto: Profimedia

NIKOLAJ JACOBSEN, izbornik Danske te igračka i trenerska legenda svjetskog rukometa, jedva je dočekao kraj Eura. Danska je u dramatičnoj utakmici za brončanu medalju nakon produžetaka pobijedila Francusku 35:32. U reprizi finala Olimpijskih igara Danci su stigli do još jedne medalje na velikim natjecanjima, posljednje koja je nedostajala izborniku Jacobsenu.

Kompletirao je sve medalje s velikih natjecanja, ali najvažnije mu je da je gotov Euro u znaku korone

On je, naime, u zadnje tri godine vodio Dansku do dva svjetska zlata i olimpijskog srebra. Međutim, ne slavi kompletiranje svih medalja, nego što je konačno gotov bizarni Euro u znaku korone. "Osvojili smo tri medalje u godinu dana. Naravno, najdraže mi je zlato iz Egipta, a srebro iz Tokija mi je draže od ove bronce, koja mi također puno znači. Pogledajte, ove godine smo bili zajedno ukupno četiri mjeseca u nevjerojatno teškim uvjetima.

Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni. Nismo smjeli mrdati iz hotelskih soba, poludjeli smo u hotelu. U prvom hotelu u kojem smo bili na ovom prvenstvu nismo uopće bili izolirani od ostatka gostiju.

"Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu"

O svemu smo morali sami brinuti, pa i o stvarima koje ne bi smjele biti naš posao. Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu. Kada nije bilo utakmica i treninga, svima nam je u sobama bilo toliko dosadno, ništa nam nije bilo dozvoljeno!"

"Ponosan sam na sve rukometaše, ali ovako više ne može"

Jacobsen je za kraj poručio: "Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti. Ovako više ne može! Ponosan sam na nas, Francuze, pa i na rukomet kao sport, što smo uspjeli ovo izgurati u nemogućim uvjetima."

Pročitajte više