Izbornik Nizozemske u ugovoru ima posebnu "Barcelona-klauzulu"

Foto: EPA

IZBORNIK Nizozemske Ronald Koeman u svom ugovoru ima posebnu klauzulu koja mu dopušta da bezuvjetno napusti Oranje nakon Eura 2020., ali samo ako ga pozove jedan klub - Barcelona.

Bivši trener Evertona na klupi Nizozemske sjedi od veljače 2018. godine nakon što je naslijedio Dicka Advocaata, koji je doživio debakl i reprezentaciju propustio odvesti na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Koeman je potpuno razdrmao svlačionicu Nizozemske, a igrači su dobro reagirali i Oranje je sada na rubu plasmana na Euro. Međutim, Koeman je isto tako uvijek isticao da Barcelona ima posebno mjesto u njegovom srcu jer je to klub u kojem je igrao šest godina te kasnije bio pomoćni trener. Sada je otkriveno i da mu se za to žele odužiti.

Direktor Nogometnog saveza Nizozemske Nico-Jan Hoogma otkrio je da jedino Barcelona može prekinuti Koemanov ugovor s Oranjem koji traje do 2022. godine zbog posebne "Barcelona-klauzule".

"Dogovor je postignut što se toga tiče, ali Barcelona će morati platiti za njega ako ga bude htjela", rekao je za Fox Sports Hoogma pa dodao:

"Ronald je uvijek isticao da jednoga dana želi biti trener Barcelone. Vidjet ćemo što će se dogoditi."

Trenutno nema naznaka da se Barcelona želi riješiti Valverdea, ali njegova budućnost ovisit će o rezultatima Katalonaca u nastavku sezone. Trenutno su prvi s 19 bodova, ali Real im puše za vratom s bodom manje.

Koeman se pridružio Barceloni 1989. godine i odigrao 350 utakmica za klub, zabio 106 golova i osvojio 12 trofeja.

Pročitajte više