Izbornik Portugala: Hrvatska ima čudesnu generaciju igrača

Foto: EPA

PORTUGALSKI nogometni izbornik Roberto Martinez rekao je u četvrtak da se Hrvatska uvijek dobro natječe na velikim natjecanjima, a da će navijači uživati u spektakularnim utakmicama Lige nacija. "Ovaj ždrijeb daje našim navijačima mogućnost uživanja u šest spektakularnih utakmica", izjavio je Martinez za portugalsku televiziju Canal 11.

Martinez: Hrvatska ima čudesnu generaciju igrača

U četvrtak je održan ždrijeb europske Lige nacija, a u skupini 1 su Hrvatska, Portugal, Poljska i Škotska. "Hrvatska je već bila u finalima. Lani je igrala u finalu Lige nacija, a 2018. je bila u finalu Svjetskog prvenstva. Uvijek igra dobro na svjetskim i europskim prvenstvima", rekao je portugalski izbornik. "Hrvatska ima čudesnu generaciju igrača", dodao je.

Portugal i Hrvatska su dosad igrali međusobno sedam puta. Portugal je pobijedio šest puta, a jedna utakmica je završila neriješeno. Ligu nacija dosad su osvajali Portugal (2019.), Francuska (2021.) i Španjolska (2023.).

"Nama je to natjecanje važno, a s obzirom na to da je Portugal bio pobjednik prvog izdanja, imamo odgovornost", rekao je Martinez. Ove godine je promijenjen sustav natjecanja pa su po četiri momčadi raspoređene u četiri skupine, a po dvije momčadi će izboriti četvrtfinale. "Sviđa mi se taj format. Turnir će se igrati dovoljno dugo, a tijekom tog razdoblja će biti promjena u svlačionici, što će nam omogućiti da procijenimo formu igrača", zaključio je Martinez.

Hrvatska će s Portugalom igrati i prijateljsku utakmicu

Liga nacija počinje u rujnu. No Hrvatska i Portugal će 8. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu na Nacionalnom stadionu u Lisabonu, što će objema reprezentacijama biti završna provjera za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Hrvatska je jedna od deset reprezentacija u svjetskom poretku pa će to biti odličan ispit za nas", izjavio je prošli mjesec Martínez za internetsku stranicu Portugalskog nogometnog saveza (FPF). "Suočit ćemo se s velikom reprezentacijom koja o nama misli isto", dodao je.

Pročitajte više