Izbornik Španjolske: Ja sam izabrao prva tri izvođača penala. Nismo došli do četvrtog

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je nakon penala izgubila od Maroka te u osmini finala ispala sa Svjetskog prvenstva. Izbornik Španjolske Luis Enrique komentirao je ispadanje s turnira u Kataru. "Nogomet je prekrasan sport, ali momčad može pobijediti da uopće ne napada. Dominirali smo, pucali smo 11 puta, Sarabia je pogodio stativu...

Penali su nas koštali, ali ponosan sam na svoju momčad. Žao mi je onih koji nisu igrali", rekao je Enrique pa nastavio: "Odgovornost je na meni jer sam ja birao prva tri izvođača, o ostalima su odlučili igrači. Nismo ni došli do četvrtog. Bono je bio sjajan u penalima. Dali smo 100 posto. Čestitamo Maroku na pobjedi. Žao mi je navijača koji su nas podržavali."

Regularni dio završio je 0:0, nakon čega su Pablo Sarabia, Carlos Soler i Sergio Busquets pucali i promašili s bijele točke za Španjolsku. Dakle, nijedan Španjolac nije uspio zabiti marokanskom golmanu Bonu.

Hoće li ostati izbornik?

Enriquea su pitali o njegovoj budućnosti na klupi Španjolske. "Nije vrijeme za to pitanje. Nestrpljiv sam da se vratim kući. Pretpostavljam da ćemo od sljedećeg tjedna razgovarati o budućnosti", izjavio je španjolski izbornik.

Španjolska je osvojila drugo mjesto u skupini E s četiri boda, koliko je imala i Njemačka uz lošiju gol-razliku. Enriqueovi igrači pobijedili su Kostariku (7:0), zatim remizirali s Njemačkom (1:1) te izgubili od Japana (1:2). Skupinu je osvojio Japan sa šest bodova.

Španjolski golman Unai Simon zaustavio je udarac Marokanca Badra Benouna, no zabili su Abdelhamid Sabiri Hakim Ziyech i Achraf Hakimi, što je Maroko odvelo u četvrtfinale, gdje će igrati protiv boljeg iz utakmice Portugal - Švicarska. Maroko je osvojio skupinu ispred Hrvatske, s kojom je u prvom kolu odigrao 0:0.

Pročitajte više