Izbornik svjetskih prvaka naklonio se Prosinečkom

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERT PROSINEČKI s reprezentacijom Azerbajdžana dočekao je svjetske prvake Nijemce u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i izgubio 1:4.
 
U Azerbajdžanu hvale igru izabranika Roberta Prosinečkog. Smatraju da su zaslužili više od uvjerljivog poraza te da bi igrači trebali dobiti premije.
 
"Ma kakve premije za poraz. Igrali smo dobro, ali smo izgubili", čudi se hrvatski trener, ali poručuje i da je ponosan na momčad.
 
"Mislim da svi u Azerbajdžanu mogu biti ponosni na ovu momčad. Protiv svjetskih prvaka se nismo branili, već smo igrali hrabro, junački. Nakon što smo izjednačili napravili smo nekoliko glupih pogrešaka. Da nismo, tko zna kako bi završila utakmica."
 

 
Nakon pet kola Njemačka ima maksimalnih 15 bodova, Sjeverna Irska 10, Češka 8, a Azerbajdžan 7. Prosinečki još uvijek vjeruje u povijesni plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju preko dokvalifikacija. U sljedećem kolu mora pasti Sjeverna Irska...
 
"Osim mene, i igrači su počeli vjerovati da mogu napraviti nešto veliko, dobili su veliko samopouzdanje i to me jako veseli."
 
Prosinečkom, koji je od Azerbajdžana napravio konkurentnu reprezentaciju, naklonio se i njemački izbornik Joachim Low.
 
"Azerbajdžan je imao veliku šansu povesti 2:1 i srećom nije je iskoristio. Tada sam shvatio da ovo neće biti nimalo lagano. Azerbajdžan je s Prosinečkim napravio veliki korak naprijed, izgledaju jako dobro i svaka reprezentacija će s njima imati dosta problema. Njihovi igrači nemaju straha ni respekta."
 

Pročitajte više