Vaterpolo

Izbornik Tucak objavio popis igrača za pripreme vaterpolske reprezentacije

Foto: Tibor Jurjević/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odredio je 20 kandidata za pripreme u Zagrebu koje će biti održane od 27. do 30. prosinca 2020. 

Riječ je o prvom dijelu priprema pred skorašnji turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige u mađarskom Debrecenu (8.-10. siječnja 2021.).

Hrvatska kvalifikacije za Svjetsku ligu otvara protiv Crne Gore

Drugi dio priprema reprezentacija će imati također u Zagrebu, ali od 3. do 6. siječnja 2021., kada je planiran put u Mađarsku. Prvog dana turnira u Debrecenu u četvrtfinalu europskih kvalifikacija Svjetske lige Hrvatska igra protiv reprezentacije Crne Gore, (8. siječnja 2021. u 16:45).

"Nadam se da ćemo uspjeti organizirati pripreme reprezentacije. Izuzetno nam je važno da se napokon okupimo i odradimo ovih prvih četiri dana priprema. Nakon toga ulaskom u novu godinu imamo još jedno okupljanje te potom turnir Svjetske lige. Sve to u svrhu što boljih priprema za Rotterdam, za olimpijske kvalifikacije koje nas čekaju 14. veljače. Vjerujem da je sve što je loše iza nas te da ćemo svi biti zdravi i moći odraditi ove četverodnevne pripreme u Zagrebu", kazao je izbornik Ivica Tucak. 

Pozvani su sljedeći igrači:

VRATARI: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug AO), Marin Šparada (Solaris)
CENTRI: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug AO), Nikša Dobud (Pro Recco), Luka Lozina (Vouliagmeni)
BRANIČI: Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran), Hrvoje Benić (Jug AO)
NAPADAČI: Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia (Jug AO), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug AO), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić (Mladost), Zvonimir Butić (Jadran)

Pročitajte više