Izbornik U-21 BiH: Pokazali smo da i BiH ima dobre i kvalitetne igrače

Foto: Getty Images

BOSNA I HERCEGOVINA U-21 reprezentacija svladala je vršnjake iz Belgije (3:2) u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine te tako pomogla Hrvatskoj da se plasira na završni turnir tog natjecanja.

Reprezentativci mlade BiH ostali su bez plasmana, nisu imali imperativ u utakmici protiv Belgijaca, ali su na kraju zasluženo slavili.

Izbornik Slobodan Starčević nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa u Sarajevu.

"Ono što smo pripremali proteklih deset dana uspješno smo prenijeli na teren. Bili smo svjesni koga imamo na drugoj strani i respektiramo selekciju Belgije koja je jedna od najboljih ekipa u ovom uzrastu. Međutim, moji momci su pokazali da Bosna i Hercegovina također ima kvalitetne igrače i kvalitetnu ekipu. Uz to imali smo na ovom okupljanju deset igrača koji se opraštaju od U-21 selekcije, ali tu je i deset njih koji su mlađi i na koje ćemo još moći računati. Raduje me da su i jedni i drugi pokazali kvalitetu te se nadam da će i oni u narednom periodu konkurirati za A selekciju", rekao je Starčević.

Starčević je dodatno istaknuo poštovanje prema Belgijcima.

"Mi smo danas kao ekipa pobijedili respektabilnu Belgiju. Stvarali smo ekipu koja se može suprotstaviti i najvećim. Prije mjesec dana smo odlično parirali Njemačkoj, ali nažalost nismo ostvarili željeni rezultat. Večeras smo bili uspješniji i čestitam igračima", ustvrdio je Starčević, prenosi Sportsport.ba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više