Izbornik Walesa: Uvjeren sam da možemo na SP u Brazilu

IZBORNIK Walesa Gary Speed smatra da kvalifikacijska skupina u kojoj se nalazi i Hrvatska daje Velšanima mogućnost da se nakon 1958. prvi put plasiraju na završnicu velikog natjecanja.

Nakon što je formirana skupina A kvalifikacija za SP 2014. u kojoj su Hrvatska, Srbija, Belgija, Wales, Makedonija i Škotska izbornik Walesa Gary Speed smatra da nakon dugo vremena imaju momčad dovoljno kvalitetnu da prođe ovakvu skupinu.

"Moji igrači se moraju fokusirati da nakon 1958. opet odemo na završnicu velikog natjecanja, a mislim da nam ova skupina pruža tu mogućnost. Vjerujem u kvalitetu svojih igrača, imamo iskustvo koje donose Gabbidon, Earnshaw i Bellamy, a čak i mlađi poput Ledleya i Balea imaju već dosta nastupa za reprezentaciju. U ovom trenutku po mom mišljenju mi možemo pobijediti sve momčadi naše skupine", optimističan je Speed.

Idućeg tjedna Wales igra prijateljski dvoboj s Australijom za koju smatra da je pravi izbor za suparnika u rangu budućih protivnika u kvalifikacijama.

"Moramo igrati sa što jačim protivnicima kako bismo se dobro pripremili za kvalifikacije. Znam da će biti teško, ali ja sam uvjeren da možemo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu", zaključio je velški izbornik.

Pročitajte više