Izgubio u drami na Australian Openu pa divljao

Foto: Getty Images/Guliver Image

KEI NISHIKORI plasirao se u četvrtfinale Australian Opena nakon što je pobijedio Pabla Carrena Bustu 6:7, 4.6, 7:6, 6:4, 7:6.

Japanac je do pobjede došao nakon više od pet sati igre i drame u petom setu. Nishikori je servirao za meč na 5:4, ali je Španjolac vratio brejk i odvukao meč u tie-break. Carreno Busta je poveo 8:5 i onda je zbog velike sudačke pogreške izgubio sljedeći poen, živce i meč.

Carreno Busta je u izmjeni pogodio vrh mreže, a lopta je pala u Nishikorijevo polje, točno na crtu. Japanac je imao čisti zicer jer je Carreno Busta otišao u krivu stranu, ali u trenutku kad je Nishikori udario lopticu u polje, linijski sudac je viknuo "Out!" na Carrenov prvi udarac.

Španjolac je tražio challenge, a videoanaliza pokazala je da je njegova lopta bila dobra. Prema pravilima je poen trebao biti ponovljen, ali ga je sudac dodijelio Nishikoriju, što je razljutilo Španjolca. Minutu je raspravljao sa sucem koji, naravno, nije promijenio odluku i meč je nastavljen.

Revoltirani Carreno Busta izgubio je sljedeća četiri poena, samim time i meč, a onda je potpuno izgubio živce. Bacio je torbu na teren i urlao prema glavnom sucu te onda ljutito otišao s terena.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Pročitajte više