LIGA KUP

Izostao iz škole, zabio Unitedu, a danas mora pisati test

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED je sinoć tek nakon penala (1:1, 5:3) izbacio Rochdale iz engleskog Liga kupa.

Ole Gunnar Solskjaer je na teren poslao kombiniranu, ali vrlo ozbiljnu momčad predvođenu Pogbom, Fredom, Jonesom i Lingardom koja je igrala očajno i skoro se jako osramotila. No dok se navijači Uniteda natječu u uvredama na račun svojih igrača, priča dana u Engleskoj je Luke Matheson.

Nevjerojatni 16-godišnji bek Rochadalea morao je izostati iz škole jer ga je trener uvrstio u momčad za gostovanje na nedalekom Old Traffordu, ali mu se izostanak isplatio jer je doživio nešto što će pamtiti cijeli život. Kad je zabio gol, nije znao gdje bi sa sobom pa je otrčao prema navijačima, a ubrzo se našao prekriven svojim suigračima.

"Bacio sam se na koljena pred navijačima, mislio sam da ću odsklizati sa stadiona. Za mene je to bio baš poseban trenutak. Svi moji prijatelji su navijači Uniteda, ali ja volim Norwich. Nisam još uključio mobitel, ali jedva čekam da vidim sve poruke", rekao je u jednom dahu mladi Luke.

Iako je jednu večer bio glavni hit u Engleskoj, dan nakon utakmice morao se vratiti u realnost.

"Poslije utakmice uvijek imamo slobodan dan, a ja ću ga morati iskoristiti za test iz psihologije. I to jedva čekam, kao i utakmice, jer mislim da je škola jako važna. Profesionalni nogomet je super, ali nikad ne znaš što se može dogoditi. Moraš imati neki plan B, a nema boljeg od obrazovanja", rekao je Matheson, koji je inače odličan učenik.

Mladi engleski reprezentativac za prvu momčad Rochdalea debitirao je prošle sezone s 15 godina i 336 dana, a ove sezone je već upisao sedam nastupa, i to svaki put po 90 minuta.

"On je nevjerojatan klinac. Ocjene u školi odraz su igara na terenu. Mene uopće nije briga koliko ima godina jer ga smatram odraslim igračem i tretiram ga kao svakog drugog u svlačionici."

Pročitajte više