Izvještaj iz Graza: Hrabri Medvjedi srušili prvu momčad lige!

MEDVEŠČAK je nastavio niz sjajnih igara! Nakon što je u nedjelju svladao Klagenfurt, prošlogodišnjeg prvaka EBEL lige, danas je u Grazu pao Moser 99ers, vodeća momčad prvenstva! Nakon velike borbe i odličnog hokeja Medvjedi su golovima Martina, Lovrenčića i Smytha slavili 3:2.

> Medveščak traje: "Sada želimo pobjedu protiv Olimpije"

Atmosfera u dvorani u kojoj je danas bilo između dvije i tri tisuće austrijskih navijača kojima je parirala skupina od 30-ak Medveščakovih eruptirala je zadnjih pet minuta susreta. Medveščak je tada imao 3:2 i dva igrača manje, a Graz napadao svim silama. Tribine su povicima gurale austrijske igrače prema izjednačenju i atmosfera je u tim trenucima podsjećala na onu u Ledenoj. 

Dvoranom odjekivalo "Jugoschweine, Jugoschweine"!

U žestokoj borbi za pločicu, Martin se sukobio s Norrisom na što je publika odgovorila velikim skandiranjem. "Jugoschweine, Jugoschweine", orilo se s tribina, na led je pala i jedna čaša, a sudac je pokazao dvije minute Martinu i novi igrač je morao ući umjesto njega. Medvjedi su se uspjeli obraniti s dva igrača manje, Graz je na kraju utakmice igrao i bez vratara, ali su hrabri igrači Medveščaka odoljeli svim napadima i stigli od ogromne pobjede u Grazu.

Utakmica je loše je počelo po Medvjede, Graz je odmah na početku dao do znanja tko je vodeća momčad lige. Medveščak je ušao nervozno u utakmicu i odmah zaradio dva isključenje. Naša obrana se uspjela jedno vrijeme nositi sa šest Austrijanaca na ledu, ali nakon udarca Parea koji je stajao sam ispred gola pomoći nije bilo. Golu Graza je prethodila vrlo brza akcija, Medveščakovi igrači su ispali i Kristan je kapitulirao već u četvrtoj minuti. Gosti su i dalje nastavljali pritiskati, Medveščak u tim trenucima gotovo da nije prelazio u protivničku trećinu. Medvjedi su potom zaradili još jedno isključenje, na klupu je morao Ouellette, ali su se uspjeli obraniti. No, Sacilottovi igrači se nakon toga bude, dolaze do zraka i što se trećina bližila kraju bivali su sve opasniji. Najbolju priliku je imao Smyth, a nakon što su Austrijanci ostali s igračem manje, Martin je nakon lijepe akcije zabio za 1:1 što je bio rezultat kojim se otišlo na prvi odmor.

Drugu trećinu Medveščak je odigrao sjajno i došao do dva gola prednosti. Poveli su naši hokejaši nakon sam tri minute igre. Nakon velike gužve pred vratima Graza i puno odbijanaca, pločica je došla do Lovrenčića koji iz blizine matira Weinhandla. Domaća publika je poslije kapitulacije svojih hokejaša utihnula, dok se u dvorani čula pjesma i bubnjevi Medveščakovih fanova. U tim trenucima gledali smo atraktivan hokej, s puno borbe na obje strane i prilikama koje su se nizale pred oba vrata. Kod Medveščaka je najbolju imao Novak, išao je sam na vratara, ali nije bio precizan.

Nakon isključenja Smytha Graz je preuzeo inicijativu, no sve što bi obrana Medveščaka propustila skidao bi sjajni Kristan koji je ukupno upisao nevjerojatnih 50 obrana. Smyth se na led vraća u pravom trenutku jer samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao povisio je na 3:1. Prošao je po desnoj strani u protivničku trećinu i opalio, branič domaćih to nije stigao blokirati, a pločica je prozujala pored vratara i završila u gornjem kutu.

Treću dionicu otvorio golom Haranda nakon velike gužve pred vratima Kristana. Austrijanci su do kraja susreta žestoko napadali, no medvjeđa obrana je bila čvrsta, izdržala do kraja i stigla do ove velike pobjede u Grazu.

Nakon utakmice navijači Medveščaka još su dugo ostali na tribinama pjevati svojim ljubimcima...

Pročitajte više