Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka i polufinala Kupa UEFA

ČETVRTZAVRŠNICA nogometne Lige prvaka nikad nije bila jača. Osam sudionika osvojilo je ukupno 25 naslova europskih prvaka, a jedino Valencia nema taj trofej. No, oni su u posljednje četiri sezone dva puta bili u finalu.

Najviše naslova ima Real Madrid (9), koji brani titulu koju je osvojio prošle godine na Hampden Parku protiv Bayera iz Leverkusena. AC Milan je bio pet puta prvak, posljednji puta 1994. kada su pobijedili Barcelonu. Ajax je četiri puta bio na krovu Europe. Zadnji puta to im je uspjelo 1995. godine. Inter, Juventus i Manchester United imaju po dva naslova europskih prvaka, a Barcelona jedan.

Najviše medijske pozornosti privlači dvoboj najtrofejnijeg i najbogatijeg kluba na svijetu, Reala i Manchester Uniteda.

Posljednji puta u Ligi prvaka ta dva kluba igrala su prije tri godine, upravo u četvrtfinalu. Prva utakmica u Madridu završila je 0:0, a na Old Trafordu je slavio Real 3:2 i na kraju je osvojio naslov, pobijedivši u finalu Valenciju 3:0.

Uostalom, svaki puta kad bi se te dvije momčadi sastale u najjačem klupskom natjecanju, jedna od njih bi otišla do kraja. Real Madrid je to uspio u sezonama 1956/1957. i 1999/2000., Manchester United u sezoni 1967-1968.

Trener Manchestera Alex Ferguson vjeruje u uzvrat za poraz od prije tri godine.

"Prije tri godine igrali smo srcem, umjesto glavom. Nadam se da su moji igrači izvukli pouku iz toga i da će ovaj puta biti pažljiviji. Budući da je prva utakmica u Madridu, izuzetno je važno da postignemo gol", izjavio je Ferguson.

Najbolji igrač Reala Zinedine Zidane istaknuo je da je vrlo zadovoljan ždrijebom.

"U ovoj fazi natjecanje nema slabih protivnika. Bilo koja od ovih momčadi ima potencijala za otići do kraja. Što se mene tiče, drago mi je da ne igramo protiv španjolske momčadi (Barcelona ili Valencia). S mojeg gledišta, ovo je dobar ždrijeb", zaključio je Zidane.

Parovi četvrtfinala Lige prvaka:



 

Pročitajte više