IZVUKAO SE Federer opet preživio pet setova pa ispalio: "Sad sam se valjda zagrijao"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROGER Federer (36) bio je najveći favorit US Opena, ali nakon prva dva kola uopće nije opravdao tu titulu. Nakon što ga je u prvom kolu u peti set otjerao 19-godišnji Frances Tiafoe, sinoć je morao okretati 1:2 u setovima protiv vršnjaka Mihaila Južnija (35).

Dvoboj veterana je na kraju pripao Šivcarcu, ali pitanje je kako bi meč završio da Rus nije počeo imati velikih problema s grčevima. Federera su malo mučila leđa, ali ništa strašno dok je Južnij u dva navrata sjeo na teren od bolova.

Sve je izgledalo sasvim očekivano nakon sat vremena igre. Federer je vodio 6:1, 5:3 i nitko nije mogao zaključiti da će Roger na terenu biti tri sata i 11 minuta. Potpuno neočekivano je izgubio servis za drugi set, odigrao očajan tie-break i Južnij je izjednačio.

U petom gemu trećeg seta uspio je oduzeti servis Federeru i mirno privesti set kraju. Federer je imao brejk sredinom četvrtog seta da bi ponovno izgubio servis za set. No, već u sljedećem gemu je napravio brejk za 2:2 u setovima, iako je tada već bilo jasno da je Južnij u opasnim problemima.Teško se kretao, osobito na forhend, nije mogao normalno servirati i takav više nije imao šanse.

"Valjda sam se sad zagrijao za turnir", rekao je kroz smijeh Švicarac nakon pobjede.

"Nisam dugo igrao protiv nekoga s toliko grčeva. Na trenutke je bilo ružno za gledati. Žao mi ga je, nadam se da je sve ok", dodao je Švicarac koji je protiv Južnija upisao 17. pobjedu u isto toliko međusobnih susreta.

U 3. kolu će igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza s kojim ima 12:0.

Pročitajte više