Jackson: Rondo nas je sam pobijedio u drugom dijelu



PONAJVIŠE zahvaljujući šuterski raspoloženom Rayu Allenu i sjajnom Rajonu Rondu, Boston Celticsi nanijeli su Lakersima prvi poraz u doigravanju u Staples centru.



Allen je s osam trica postavio rekord druge utakmice, a Rondo je triple- double učinkom bio dijamantna igla važne pobjede. Slijede tri utakmicu u Bostonu.

"Rondovi ofenzivni skokovi i sjajni potezi napravili su razliku u drugom dijelu. Rayevi šutevi napravili su razliku u prvom, no Rondovi potezi uvjetovali su utakmicu u drugom dijelu", pričao je trener Lakersa Phil Jackson.

"Večeras je bio nevjerojatan. Ubacivao je važne šuteve, šuteve s lakta. Mislim da Mark Price negdje slavi te poteze. Isprobao je tisuće takvih šuteva tijekom ljeta i on više ne oklijeva. Napravio je silne stvari, blokirao, krao. On je naš quarterback, koji za momčad radi neizmjerno puno", komentirao je Rondovu izvedbu trener Celticsa Doc Rivers.

Kobe Bryant nakon utakmice nije želio pokazati zabrinutost. Kaže da se momčad mora što prije koncentrirati na treću utakmicu, prvu u Bostonu. U četvrtoj četvrtini Bryant je praktički sam sebe limitirao s dva prekršaja. To ga je dovelo do petog prekršaja, nakon čega je u obrani nekoliko puta propustio zaustaviti protivnika.

"Moraš igrati po cijenu bilo čega i pustiti suce da rade svoj posao", komentirao je Bryant te situacije, a prvi je dojam da su mu ti prekršaji brzo i olako svirani. No, to ne umanjuje veliku izvedbu i prvu pobjedu protivnika Lakersa u njihovoj dvorani u doigravanju. Dosad su imali omjer 9:0.

Pročitajte više