Jadran konačno primio gol nakon 1394 minute igre i šest mjeseci!

Foto: Jadran Tučepi

JADRAN iz Tučepi, točnije njihov golman Nikola Kirevski, primio je gol nakon što su mrežu sačuvali čak 1394 minute. U dalmatinskom četvrtoligašu su se na gostovanju u Prološcu nakon 14 utakmica, više od pola godine te 23 sata i 14 minuta igre konačno podsjetili onog što su gotovo zaboravili, kako je vaditi loptu iz gola. 
 
Podsjećamo, Index je prije mjesec dana prvi u zemlji pisao o podvigu dalmatinskog niželigaša kada je prešao tisuću minuta bez primljenog gola, nakon čega su svi hrvatski mediji krenuli pratiti nesavladive Tučepljane. 
 
Marijan Maršić imao je čast u 61. minuti utakmice postići jedini gol na utakmici, ali što je još bitnije, prvi koji je Kirevski primio još od 4. listopada prošle godine, kada su Tučepljani u 16. minuti primili gol od Uskoka. 
 
Ipak, Jadran i Kirevski u Prološcu nisu samo napokon primili gol, tamo su oborili europski rekord nesavladivosti, odnosno golman Tučepljana za četiri minute je nadmašio podvig belgijskog vratara Danyja Verlindena, koji je 1990. u Club Bruggea izdražo 1390 minuta bez primljenog gola. Svjeski rekorder je brazilski golman Mazaropi iz Vasco da Game, koji je bio nesavladiv 1816 minuta.
 
Fantastični Jadranov uspjeh ipak će teško priznati Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), s obzirom da se radi i amaterskom rangu natjecanja.

Pročitajte više