Jadranska liga: Pobjede Juga, Mladosti i Jadrana

Foto: Hina/ Dario GRZELJ

OD ČETIRI hrvatska kluba koji su nastupili u petak u regionalnoj vaterpolskoj Jadranskoj ligi tri su ostvarila pobjede, Jug AO je nadigrao Jadran iz Herceg Novog s 15:7, Mladost je bila bolja od Šapca sa 14:9, splitski Jadran nadigrao Solaris sa 13:8.

Dubrovčani su na turniru u Herceg Novom ostvarili drugu pobjedu u isto toliko nastupa, u četvrtak su svladali Primorac iz Kotora sa 17:7. Loren Fatović i Goran Grgurević postigli su po tri gola za Jug, a Ivan Vukojević, Franko Lazić i Konstantinos Kakaris su dodali po dva gola.

Mladost ovoga vikenda nastupa na turniru u Beogradu, a za pobjedu protiv Šapca najzaslužniji su bili Dario Rakovac s četiri i Maroje Gluhaić s tri gola. Zagrepčani će u subotu igrati protiv jakog domaćina turnira Novog Beograda.

Splitski Jadran je kao domaćin bio bolji od Solarisa uz četiri gola Jerka Marinić-Kragića, dok su po dva gola dodali Duje Pejković i Ivan Domagoj Zović. U šibenskim redovima po dva gola postigli su Jerko Penava i Noa Burburan. U Splitu još nastupa i Mornar BS koji je u četvrtak remizirao sa Solarisom 9-9

U Jadranskoj ligi nastupa 12 klubova koji je odigrati ukupno po četiri turnira, a svaki će klub odigrati 11 utakmica. Peti, završni turnir je na rasporedu u ožujku iduće godine.

Pročitajte više