Transferi

Jairo na odlasku iz Hajduka, evo koliko bi trebao dobiti splitski klub

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

JAIRO DE MACEDO DA SILVA (29), krilni napadač koji je za Hajduk odigrao 110 utakmica, postigao 26 i namjestio 22 gola, nakon tri godine odlazi s Poljuda. Karijeru će nastaviti u ciparskom Pafosu.

Brazilac danas putuje na Cipar na liječničke preglede. Ako sve bude u redu, Hajduk će za njega dobiti 300 tisuća eura odštete uz dodatne bonuse. 

Jairo je u Hajduk došao u ljeto 2018. iz PAOK-a uz odštetu od 300 tisuća eura. Prvu sezonu odigrao je sjajno. Završio ju je s 13 golova i devet asistencija. Pred kraj prvenstva nudio mu se odličan transfer u kazahstanski Kairat, ali Hajduk je odbio ponudu. Jednako je nastavio i u drugoj sezoni, koju je okončao s 10 golova i sedam asistencija. Tada ga je htio Twente, ali Hajduk ni ovaj put nije bio zainteresiran za prodaju ključnog igrača.

Dinamo je Hajduku nudio dva i pol milijuna eura i Iyayija Atiemwena, ali je Hajduk odbio i tu ponudu. Prošle godine je doživio veliki pad forme nakon smrti brata, pa mu je cijena ovog ljeta pala na samo 300 tisuća eura. 

Prošlu sezonu završio je sa samo tri gola i četiri asistencije. Ove sezone je samo jednom zaigrao u prvih 11.
 

Pročitajte više