Video - Jajalo zabio, Köln ispao iz Kupa: Perišiću pola sata u pobjedi protiv Dynama



U UTORAK je odigrano osam utakmica šesnaestine finala njemačkog nogometnog DFB Pokala, a najzanimljiviji ogled je bio onaj između Hoffenheima i Kölna.

Bio je to ujedno jedini ogled dva prvoligaša, a na kraju su slavili domaćini s 2:1. Sve je počelo sjajno za goste, budući da je u 6. minuti pogodak zabio hrvatski nogometaš Mato Jajalo. U Bundesligi je ove sezone Jajalo zabio već tri pogotka, no od ovog gola njegova momčad i nije imala velike koristi na kraju. Obasi je u 41. minuti izjednačio, a prolaz Hoffenheimu je donio Musona u 50. minuti.

Jajalo je igrao do kraja utakmice, a zaradio je i žuti karton. Prvak Borussija nije imala problema protiv drugoligaša, drezdenskog Dynama. Slavila je u Dortmundu 2:0 pogocima Lewandowskoga i Götzea. Hrvatski igrač Ivan Perišić je ušao u igru u 61. minuti.

U drugi krug se provukla Borussija iz Mönchengladbacha koja je s 4:3, nakon jedanaesteraca, pobijedila Heidenheim. Premda u Bundesligi privlače pažnju odličnim igrama, u 120 minuta Borussija nije uspjela zabiti pogodak ovom niželigašu, ali su zato bili spretni i sretni u udarcima s bijele točke.

DFB Pokal, šesnaestinafinala:

FC Heidenheim - Borussia (M) 0-0 (3-4 jedanaesterci)

Fortuna - 1860 München 3-0

Leipzig - Augsburg 0-1

Unterhaching - Bochum 1-4

Greuther Furth - Paderborn 4-0

Hoffenheim - Köln 2-1

Borussia (D) - Dynamo Dresden 2-0

Eintracht Trier - Hamburg 1-2 (produžetak)

Pročitajte više