Jakirović: Da je Špikić zabio, to bi ih dokrajčilo

Foto: PAVLOS MAKRIDIS / MEGA PRESS/Pixsell

NOGOMETAŠI Dinama nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige. U uzvratnom susretu osmine finala izgubili su na gostovanju u Solunu od PAOK-a 5:1 te tako ispustili prednost od dva gola koju su izborili u prvoj utakmici.

"Večeras smo izgubili utakmicu u prvom poluvremenu, bili smo mlaki u duelima, nismo imali energiju, jeftino smo primali golove, pogotovo iz prekida. Na poluvremenu smo si rekli da nema predaje, zaigrali smo opuštenije, hrabrije, gol nas je vratio u igru. Šteta što Špikić nije uspio zabiti, a onda smo primili još dva gola. Pokušali smo s izmjenama, ali u završnici više nismo imali snage", rekao je Jakirović nakon teškog poraza

Premda su Modri već u prvom poluvremenu gubili 0:3, Dinamov trener smatra kako se nije pogriješilo u pripremi utakmice:

"Nije se pogriješilo u pripremi utakmice. Prvi put otkako vodim momčad osjetio sam da ne želimo loptu, određeni strah. U prvom poluvremenu ništa nismo radili, svaka druga lopta je bila njihova, totalno smo podbacili."

"Dinamo se sam pobijedio"

Naglasio je kako je PAOK dobra momčad, ali i da se "Dinamo sam pobijedio". "PAOK je jako dobra ekipa, od četiri poluvremena, mi smo bili bolji u tri poluvremena. Jedino u prvom večeras nismo bili na nivou."

Što je bilo pozitivno?

"Gol je bio jedina svijetla točka. Žao mi je što Špikić nije uspio zabiti, mislim da bi ih to dokrajčilo, ali premalo je to da ovdje izvučemo pozitivno i prođemo. Sada moramo dati sve od sebe da se na najbolji mogući način okrenemo obvezama u prvenstvu. Teško mi pada ovakav poraz, teško je sada analizirati.

Unatoč pritisku PAOK-a, vidio sam da ćemo imati problema iz prekida. Ali problem je bio igra s loptom, nismo ništa pokušavali jer mi volimo igrati loptom. Jesmo li pali na atmosferu, to treba pitati igrače, ne znam što se dogodilo. Olako smo vratili PAOK u igru u prvom dijelu. Svima je teško pao poraz, svi smo razočarani, ali možemo biti ponosni što smo došli u ovu fazu natjecanja", odgovorio je Jakirović i otkrio zašto nije napravio nijednu izmjenu u poluvremenu:

"Trebali bismo onda promijeniti mnogo igrača, dogovorili smo se da ćemo krenuti još deset minuta, zabili smo gol, bili smo u dobrom momentu, sada moramo izvući pouku iz ovog poraza."

Pročitajte više