rukomet

Jakov Gojun za Index: Izgubili su 10 razlike i sad se žale na suce. Smiješno

Foto: Pixell/Igor Soban

PRIJE nekoliko dana Nexe je u Danskoj u četvrtfinalu Europske lige u Gudmeu odigrao 37:37 protiv vodeće momčadi danske lige GOG-a i zbog prednosti iz prvog dvoboja u Našicama plasirao se na povijesni Final Four. Nexe je u prvom poluvremenu utakmice u Danskoj zabio 20 golova. Briljirali su Jaganjac i Vejin, koji su uništili domaću momčad.

U drugoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske, PPD Zagreb je u subotu u Kutiji šibica deklasirao Nexe 25:16 i izjednačio je seriju. Podsjećamo, prvak će biti ona momčad koja prva dođe do šest bodova. Jaganjac i Vejin Zagrebu nisi zabili nijedan gol, a Našičani su u prvih 30 minuta postigli samo šest pogodaka. 

Nexe prije par dana zabio 37 golova vodećoj momčadi danske lige, u subotu 6 na poluvremenu PPD-u

Kako prijenosa nije bilo, svatko tko je pratio kretanje preko interneta u tom trenutku se s pravom pitao -  je li to PPD doveo Omeyera, Dinarta i braću Gille, kad im vodeća momčad lige, koja je, ponavljamo, prije samo par dana danskom klubu zabila čak 37 golova, u prvom poluvremenu postigla svega šest golova, a do kraja utakmice 16.

Nakon utakmice javili su nam se iz Našica i bili su bijesni. Tvrdili su da prijenosa nije bilo baš zato da cijela država ne može vidjeti što im se radi, a posebno su bili ogorčeni na činjenicu da HRS u posljednje dvije godine u susretima Nexea i Zagreba delegira jedan te isti sudački par - Jurinović i Mrvica.

Legendarni Jakov Gojun u derbiju je branio boje Zagreba. Nazvali smo ga da nam da svoje viđenje svega što se događalo o prvoj utakmici hrvatskog klupskog rukometa o kojoj se nakon 20 godina pričalo i pisalo.

''Baš mi je drago da se o hrvatskom klupskom rukometu opet piše. Da smo u centru zbivanja, da ljude zanima što se događa. Tako nešto je potrebno ovom sportu. Kutija šibica je bila prepuna, te predivne scene su me vratile u mladost. Utakmica je bila puna tenzija, igralo se baš muški i borbeno.

Nexe je momčad koja je u uzletu. Klub jednog tako malog mjesta se plasirao na Final Four europskog natjecanja. To je fantastičan rezultat i na tome im od srca čestitam, no smetaju me pusti komentari koji su poslani s njihove strane u posljednjih nekoliko dana.

Gojun: Smiješno mi je da se sad žale na suce 

Bili smo bolji, zasluženo smo pobijedili. Kad jednog Jaganjca i Vejina ostaviš na nuli, onda je jasno kako smo odigrali obranu. Strpali smo ih u mali džep i smiješno mi je kad netko sad tvrdi da su oni ili pokradeni ili da je naša pobjeda nezaslužena'', rekao je nekoć najbolji obrambeni igrač svijeta pa se osvrnuo na pritužbe iz Našica da im stalno sude isti suci:

''Igrač sam, moje je da igram i da govorim na terenu, a komentare o tim stvarima ostavljam nekom drugom. U Hrvatskoj nisam igrao 10 godina, pojma nemam tko je kome sudio i tko je koga kome delegirao. Iskreno, takve me stvari niti ne zanimaju. Stvarno mi je glupo pričati o tome što je nekad bilo i tko je kako nekome sudio.

Na utakmici jučer su bili neki naši proslavljeni treneri. Slobodno pitajte njih kakvo je bilo suđenje i ima li naša pobjeda mrlju. Uostalom, mislim da je smiješno žaliti se na suđenje kad izgubiš deset razlike.''
 

Pročitajte više