Jakovu Faku svjetska bronca pobjegla za samo osam sekundi

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRANCUSKI biatlonac Martin Fourcade (31) osvojio je zlatnu medalju na 20 km na svjetskom prvenstvu u Anterselvi osvojivši jedanaesto pojedinačno zlatno odličje, čime se izjednačio s Norvežaninom Oleom-Einarom Bjoerndalenom.

Fourcade je 20 km prošao za 49 minuta i 43.1 sekundu i s jednom promašenom metom pobijedio je s 57 sekundi prednosti nad Norvežaninom Johannesom Thingnesom Boejom, dok je treći bio Austrijanac Dominik Landertinger koji je imao minutu i 22 sekunde zaostatka. Hrvatski biatlonac Jakov Fak koji nastupa pod slovenskom zastavom bio je četvrti, a bronca mu je pobjegla za osam sekundi.

Fourcadeu je to jedanaesto pojedinačno zlato na svjetskim prvenstvima te 12. ukupno, a osvojio je i deset srebrnih i pet brončanih medalja.

Najuspješniji biatlonac svih vremena, Norvežanin Bjoerndalen, također ima 11 pojedinačnih zlata s SP-a, no računajući i štafete, ukupno je osvojio 20 zlatnih medalja, devet više od Francuza.

Bjoerndalen je osvojio i 13 medalja na olimpijskim igrama, pri čemu osam zlata, dok je Fourcade na olimpijskim igrama osvojio sedam medalja od kojih pet zlatnih.

Pročitajte više