"Jambo vodi nogomet na jugu zemlje? Sve je upropastio, a kao saborski zastupnik krši zakon"

NAKON najnovije "Izborne skupštine" Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, za predsjednika je izabran Stipo Gabrić Jambo, a on i Mato Previšić, koji je na izborima za predsjednika HNS-a prevagnuo na stranu Vlatka Markovića, predstavljat će njihov županijski savez u Skupštini HNS-a.

"Nas predstavlja legalna većina i 16 od 25 klubova, a Jambi ruke dižu konobari i sobarice"

Ipak, kako poručuju legalno izabrani članovi skupštine Maro Kristić, bivši nogometni sudac i pročelnik Ureda za turizam u Županiji Dubrovačko-neretvanskoj i Tomislav Jurjević, predsjednik Županijskog nogometnog saveza i načelnik općine Orebić, "To se ne može se nazvati skupštinom, to je bilo okupljanje jer legalna skupština je večeras, na nju dolaze predstavnici 16 od 25 klubova velikog nogometa s ovog područja i ona bira i razrješava članove Izvršnog odbora i novog tajnika. Odluke donosi većina, a ne manjina destrukcijom, lobiranjem i kaznenim djelima." poručuju Jambinoj kliki.
 

Pojasnili su i kako su okupljeni oko njega organizirali Skupštinu: "Prije sedam dana gospodin Jurjević, kao legalni predsjednik županijskog nogometnog saveza, sazvao skupštinu za danas. Kada su oni vidjeli dnevni red i da je planirana smjena Joze Ostojića, tajnika županijskog saveza, koji je do sada najviše opstruirao rad, oni su u roku od dva dana sazvali okupljanje koje su nazvali skupštinom."

"Indikativno je kako se od 25 klubova velikog nogometa na njihovo okupljanje odazvalo 9, a u hotelu gdje su održali njihovu "skupštinu", ruke su i dizali sobarice i konobari." govore Kristić i Jurjević.

Vićan, Jambo, Ostojić - Piramida nogometne paravlasti na jugu Hrvatske

"Jozo Ostojić je dosadašnji tajnik koji je 20 godina obnašao funkciju tehničkog tajnika, iako takva funkcija po statutu ŽNS-a ne postoji, postoje samo tajnik i predsjednik. Iako ima srednju, a ne višu ili visoku stručnu spremu, obnašao je izmišljenu dužnost tehničkog tajnika." objašnjavaju pozadinu čovjeka koji je Jurjeviću "izbio" pravo glasa na izbornoj skupštini HNS-a.

"Njegov nalogodavac je Pero Vićan, moćnik koji je 20 godina žario i palio u ovoj županiji, a nogomet na ovim prostorima doveo je do dna. Apsurd je što je Vićan izabran u Izvršni odbor HNS-a, a protiv njega se na zagrebačkom sudu vodi postupak u kojem je za djelo za koje ga se tereti, zapriječena kazna do 10 godina zatvora.

"Da bi vi postali član IO HNS-a, morali ste donijeti potvrdu da se protiv vas u RH ne vodi kazneni postupak. On je napravio još i kazneno djelo predaje ako je donio potvrdu da se protiv njega ne vodi postupak, jer očigledno je da se vodi." poručuju vladajućima u HNS-u.

"Vićan se pohvalio kako imaju većinu u skupštini od 53 delegata, ali tamo ih nema toliko nego 49, što je potvrdila i Žalbena komisija HNS-a, poručuju Jurjević i Kristić. "Vićan dakle uopće ne zna koliko članova ima skupština u čije ime govori. Vićan se k tome pohvalio kako je Mato Previšić, koji je svojim glasom odlučio izbore za predsjednika HNS-a, postao član HNS-ove komisije za žalbe. Prema statutu HNS-a, zastupnik u Skupštini ne može biti član komisije!"

"Jambo je glavni "junak" u tri istrage, a usprkos tome i suprotno zakonu, predsjednik je skupštine NK Neretva"

"Uvukli su u priču Jamba koji je predsjednik skupštine NK Neretva i protiv kojeg se vode tri istrage (kaznena postupka), a za djelo iz jednog od tih osam postupaka, zapriječena je kazna od osam godina zatvora. Zakon o sportu kaže da on ne može biti u nijednom tijelu sportske udruge i on svjesno krši zakon, kao što rade Pero Vićan i Jozo Ostojić."


"Samo zahvaljujući dragom Bogu nisam završio u zatvoru zbog jednog od kandidata za predsjednika HNS-a i transfera Darija Srne. Gdje su nestali novci, to je smutio jedan od tih kandidata." izjavio je Jambo na "izbornoj skupštini" ŽNSDN-a, jasno aludirajući na Igora Štimca. Međutim, dvojac iz Štimčevog tabora odgovara:

"Hajduk i Neretva, matični klub Darija Srne, spore se oko 10 posto od ukupnog transfera, koliko je Hajduk trebao isplatiti Neretvi prilikom Srninog odlaska u inozemstvo. U trenutku kada Srna iz Hajduka prelazi u Šahtar, Igor Štimac je igrač londonskog West Hama. Toliko o tome."

"Umjesto da sjedi i radi u Saboru, na račun poreznih obveznika krstari po Pelješcu i lobira da ga se izabere za predsjednika županijskog nogometnog saveza"

Ističu međutim, nešto mnogo bitnije: "Jambo samo lupeta i žalosno je da saborski zastupnik vrijeme dok bi trebao sjediti u saborskim klupama i novac od poreznih obveznika, troši na to da po Pelješcu vrši pritisak i nagovara nogometne klubove da ne dođu na današnju legalnu skupštinu.

Jedina Jambina veza s nogometom je što je Neretvu iz Metkovića doveo na rub propasti i ispadanja iz treće lige. Svega što se Jambo dotakao u sportu, upropastio je. Žalosno je što ovom prilikom, osim toga, još i kao saborski zastupnik krši zakon." osnovna je poruka Kristića i Jurjevića, ali i ostalih okupljenih oko Štimca.

Pročitajte više