James Blake ulovio 10. naslov karijere

AMERIKANAC James Blake je osvojio naslov pobjednika na ATP turniru u New Havenu, svladavši u finalu sunarodnjaka Mardyja Fisha. Jedan sat i 18 minuta trebalo je Blakeu za pobjedu 7-5, 6-4.

U prvom setu, Fish je dva puta nadoknadio break zaostatka, ali je u 11. gemu opet izgubio servis. Blake je u drugom setu imao dvostruki break prednosti, 4-1. Fish je nadoknadio jedan izgubljeni servis, više od toga nije mogao.

"Ovo je odlična najava za US Open. Imao sam na ovom turniru i sreće, budući da sam protiv Agustina Callerija spasio tri meč lopte. U tenisu jako puno ovisi o samopouzdanju, a meni će ovaj naslov donijeti još više samopouzdanja pred US Open." - rekao je Blake, koji je osvojio 10. naslov u karijeri, i drugi ove godine, nakon Sydneya još na početku sezone.

U New Havenu je bio pobjednik i 2005. godine. Mardy Fish, 50. igrač svijeta, odigrao je svoj prvi finale nakon 16 mjeseci. Njegova statistika u finalnim susretima nije dobra, dobio je samo dva (Stockholm 2003., Houston 2006.) od devet.

Totalsport

Pročitajte više