NBA

James je u utorak bio pozitivan na covid, u petak već igra. Evo što se dogodilo

Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports/Guliver

LEBRON JAMES u utorak je propustio utakmicu svojih LA Lakersa u Sacramentu jer je stavljen pod zdravstveno-sigurnosni protokol, odnosno bio je pozitivan na koronavirus.

Ipak, najveća zvijezda lige već će večeras biti na raspolaganju u gradskom derbiju protiv Clippersa. NBA liga objasnila je kako je to moguće:

"Nakon dva negativna testa napravljena u razmaku većem od 24 sata, LeBron James izašao je iz zdravstveno-sigurnosnog protokola. Stavljen je pod protokol u utorak, 30. studenog, nakon što je niz testova dao konfliktne rezultate, među kojima i početni pozitivni test napravljen 29. studenog. Dodatno testiranje potvrdilo je da on nije pozitivan slučaj.

U skladu s protokolom, kako je praksa od restarta sezone 2019./2020. u Orlandu, uzorak koji je dao početni pozitivni test obrađen je još dvaput te je vratio jedan negativan i jedan pozitivan rezultat na dva različita PCR uređaja. Nakon toga James je bio na dodatnom testiranju 30. studenog, kada je jedan test dao negativan, a drugi klinički nejasan rezultat", objavila je NBA.

Propustio 10 utakmica zbog ozljeda, po jednu zbog suspenzije i protokola

Nakon što su mu naredna dva testa, napravljena u razmaku većem od 24 sata, bila negativna, James je dobio dopuštenje za povratak u momčad.

LeBron je ove sezone propustio već 12 od 23 utakmice Lakersa - dvije zbog ozljede trbušnog zida, osam zbog ozljede gležnja, jednu zbog suspenzije nakon incidenta u Detroitu, a sada i (samo) jednu zbog NBA protokola.

Momčad s 12 novih igrača u sastavu, puna veterana, još je daleko od uigranosti potrebne za napad na naslov prvaka te je trenutno na razočaravajućem omjeru 12-11. Večeras igra protiv gradskih rivala Clippersa, koji su još lošiji s 11-11.

Pročitajte više