PREMIERSHIP

James Rodriguez zabio dvaput, Calvert-Lewin najbolji strijelac Europe

Foto: Getty Images

ČETVRTOM pobjedom u četiri kola Everton je izbio na prvo mjesto Premiershipa. U subotu je svladao Brighton 4:2, a briljirao je James Rodriguez s dva gola i jednom asistencijom.

Najbolji strijelac Premiershipa Dominic Calvert-Lewin popravio je svoj konto na šest golova u četiri kola, odnosno devet u šest nastupa kad se uračuna i kup. Glavom je zabio u 16. minuti i učvrstio se kao najbolji strijelac u Europi u ovom trenutku.

Maupay je izjednačio u 41., a onda je počeo Jamesov šou. Prvo je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena asistirao Mini za 2:1, a onda u nastavku i sam pogodio u 52. i 70. minuti. Poraz gostiju je u sudačkoj nadoknadi ublažio Bissouma.

Rodriguez je u Everton stigao iz Real Madrida kao slobodan igrač, a nakon ove utakmice ima tri gola i dvije asistencije u četiri prvenstvena nastupa.

Everton je jedina stopostotna momčad Premiershipa s četiri odigrane utakmice, ali prate ga Leicester i Liverpool, koji imaju maksimalni učinak nakon tri kola. Leicester u nedjelju dočekuje West Ham, a prvak Liverpool gostuje kod Aston Ville, još jednoga kluba sa stopostotnim učinkom, ali u samo dvije odigrane utakmice.. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više