Janica i Matešini ljudi sutra preuzimaju Ured za sport?

Foto: Hina 

JANICA KOSTELIĆ sutra bi trebala biti imenovana šeficom Ureda za sport. Najneuređeniji u zemlji po prvi put izdvaja se iz ministarstva. Janica preuzima ured kao stariji HDZ-ov kadar, na poziv Andreja Plenkovića.

Most nije inzistirao da probleme u sportu rješava njihov čovjek. Oko Janice su suglasni s HDZ-om, no ne odgovara im njezin pomoćnik. Važnu funkciju trebao bi preuzeti Siniša Krajač, dosadašnji pomoćnik Josipa Čopa, dugogodišnjeg tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora. Riječ je, dakle, o eliti najužeg kruga Zlatka Mateše, ujedno i Hrvatskog nogometnog saveza. Mateša je, podsjećamo, zajedno s Davorom Šukerom podnio prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o sportu.

Most i mali savezi protiv Krajača 

Krajač je kao izaslanik HOO-a prisustvovao Skupštini HNS-a u travnju prošle godine. Nije imao zamjerki na rad duboko ispolitiziranog saveza. Uostalom, sutra i sam ulazi u visoku politiku, na očajavanje velikog broja malih saveza unutar Hrvatskog olimpijskog odbora, koji smatraju da je izbor Krajača samo produljivanje postojećeg kaotičnog stanja, točnije bezakonja.

Mostovci su jučer preko medija pokušali udariti presing na svog partnera u vladi.

Janica inzistira na Krajaču u kojem će HOO imati podršku u svojim sporovima: famozna Sportska televizija u gubitku je 67 milijuna kuna, a Mateša je bio i u konstantnoj prepirci za državna sredstva, čak i u blokadi, zbog netransparentnosti u radu Hrvatskog olimpijskog odbora. Mali savezi traže da sami raspolažu i odgovaraju za sredstva koja prime iz državnog proračuna, odnosno, da njihovim pravom ne raspolaže HOO. 

 

Pročitajte više