Janica i Miller opustošit će torinsku riznicu medalja?

SUPERIORNI skijaši, Hrvatica Janica Kostelić i Amerikanac Bode Miller mogli bi biti najveće zvijezde, ujedno i najveći dobitnici 20-tih po redu Zimskih Olimpijskih igara, koje će svoja vrata otvroriti u petak, svečanom ceremonijom na obnovljenom Olimpijskom stadionu.

Prostodušni i kontroverzni Amerikanac mogao bi leglo olimpijskih skijaša u Torinu ostaviti bez ičega, piše Reuters. Miller ne zna ništa raditi polovično, navodi se dalje u tekstu. Slično je, samo još malo nevjerojatnije, i sa našom Janicom.

"Hrvatica brani tri povijesna zlata iz Salt lake Cityja” naslov je priče koja mora imati svoj nastavak.

Od skijaša koju su osvojili medalje 2002. godine isto se ovih dana očekuje u Torinu, no našoj Janici bit će dovoljna samo jedna nasjajnija, da ispiše novu stranicu sportske povijesti.

Reuters u svom osvrtu na Torino našu skijašicu vidi na postolju, uostalom, sve osim takovog razmišljanja, bila bi u u ovom trenutku, čista bizarnost.

Reuters je ulogu jedne od najčudesnijih sportašica ikad pokušao objasniti usporedivši je s čitavom austrijskom reprezentacijom, za koju znamo što znači u skijaškom svijetu.

"Kostelić, austrijska reprezentacija, ruska klizačica Irina Slutskaya i norveški biatlonac Ole Einar Bjorndalen najveći su ziceri za torinska postolja." - piše Reuters.

"Tri Janičine zlatne i jedna srebrena medalja iz Salt Lake Cityja donijele su joj status najuspješnije skijašice Olimpijskih igara, a četiri godine nakon, unatoč ozljedama, startat će u svih pet disciplina." - zaključuje se u tekstu.

D.R./Reuters

Pročitajte više