Janica Kostelić u Zagrebu dijelila autograme obožavateljima

PERJANICE hrvatskog skijanja Janica i Ivica Kostelić nakon dužeg vremena ponovno su u Zagrebu. Ljeto su proveli na Mljetu, gdje su odradili kondicijske pripreme, a danas su, nakon potpisavnja sponzorskog ugovora između Hrvatskog skijaškog saveza i Reeboka, u zagrebačkoj trgovini "Shoe Be Do" dijelili autograme te se slikali sa brojnim obožavateljima.

Janica je bila nasmijana i odlično raspoložena, naglašavajući kako jedva čeka odlazak na snijeg. Ozljedu hrskavice desnog koljena uspješno je prebrodila i u stanju je raditi punim intenzitetom.

"Nije loše, još malo boli, ali važno je da mogu sve raditi. Sada idemo dva tjedna u Zermatt, a potom u Hintertux i jedva čekam da što prije počnem s ozbiljnim treninzima na snijegu. Nadam se da se neću preforsirati. Ovaj puta moram biti opreznija prema koljenima", rekla je Janica.

Najbolja hrvatska sportašica ističe da će sigurno nastupiti na startu Svjetskog kupa, 22. listopada u Soeldenu. No, o ulozi favoritkinje još nije spremna razgovarati.

"Od lipnja nisam bila na skijama i zbog toga je teško davati prognoze. No, ako sve bude u redu s koljenom, onda će i rezultati biti kao prije. Problem je što kasnim s testiranjima skija za novu sezonu", dodala je trostruka svjetska prvakinja.

Najvažniji događaj u sljedećoj sezoni su ZOI u Torinu, u veljači 2006. Janica u Torino odlazi kao trostruka olimpijska pobjednica (kombinacija, slalom, veleslalom) te srebrna iz super-G.

"Još ne razmišljam o Olimpijskim igrama. Do Torina ima puno vremena i prvo treba pošteno odraditi skoro pet mjeseci Svjetskog kupa. Na Olimpijadu ću se početi koncentrirati kad za to dođe vrijeme", kazala je Janica Kostelić.

Njen brat Ivica Kostelić malo je kasnio na druženje s obožavateljima. Zadržale su ga školske obveze. Očito je profesorica kod koje je polagao ispit bila stroža negoli je bivši svjetski prvak u slalomu to očekivao. Ivica je vrlo zadovoljan odrađenim pripremama na Mljetu.

"Sve što smo zamislili, uspjeli smo napraviti. To se rijetko događa, ali ovaj puta se ostvarilo. Za mene je najvažnija vijest da me ništa ne boli", ističe Ivica Kostelić, koji u novu sezonu ulazi sedam kilograma lakši. "Izgubio sam par kila i to je dobro za moja koljena", dodao je.

Osim u slalomu i veleslalomu, Ivica će sljedeće sezone nastupiti i u nekoliko kombinacijskih utrka i u superveleslalomu.

"Kombinaciju bi trebao voziti u Wengenu i Val dIsereu, a možda i u Chamonixu. Što se tiče super-G sigurno ću nastupiti u Lake Louiseu i na ZOI u Torinu, možda i u Val Gardeni, a ako Bog da i na završnici Svjetskog kupa u Aareu", kazao je raspoloženi Ivica Kostelić.

Janica je danas u Zagrebu bila nazočna i na potpisavnju sponzorskog ugovora između Hrvatskog skijaškog saveza i Reeboka.

4-godišnji sponzorski ugovor potpisan je u zagrebačkoj trgovini "Shoe Be Do", a Janica je nakon svečanosti nastavila dijeliti autograme te se je slikala sa brojnim obožavateljima.

Trebao joj se pridružiti i njen brat Ivica Kostelić. No, njega su zadržale školske obveze. Očito je profesorica kod koje je polagao ispit bila stroža negoli je bivši svjetski prvak u slalomu to očekivao.

Janica je prošle sezone ponovno zapanjila skijaški svijet. Vrativši se natjecanju nakon operacije štitnjače osvojila je tri zlatne medalje na SP-u Bormiju, a ukupna pobjeda u Svjetskom kupu izmakla joj je za samo tri boda.

Veliki kristalni globus pripao je njenoj najvećoj konkurentici Šveđanki Anji Paerson. Veselje je bilo još veće zbog toga jer je Janica sezonu završila bez ozljeda.

No, početkom lipnja najbolja hrvatska sportašica je na treningu veleslaloma ozlijedila hrskavicu desnog koljena, pa je morala na operaciju u ortopedsku kliniku u Schrunsu, kod starog poznanika dr. Christiana Schenka.

Janica i Ivica Kostelić trebali u Zagrebu biti do 3. rujna, a onda s ostatkom skijaške reprezentacije putuju na sniježne pripreme na švicarski Zermatt. Tamo će biti do 17. rujna, a potom odlaze u stalnu bazu hrvatske skijaške reprezentacije u austrijski Hintertux.

Na Zermattu neće biti Nike Fleiss i Ane Jelušić, koje se sa sniježnih priprema u Argentini vraćaju 7. rujna. One će se reprezentaciji priključiti u Hintertuxu, gdje će najbolji hrvatski skijaši i skijašice boraviti do početka Svjetskog kupa, koji starta 22. listopada u Soeldenu.

Najvažniji događaj u sljedećoj sezoni su ZOI u Torinu, u veljači 2006. Janica u Torino odlazi kao trostruka olimpijska pobjednica (kombinacija, slalom, veleslalom) te srebrna iz super-G Ivica Kostelić nada se medalji u slalomu.

Prije toga, 5. siječnja 2006. na 24. rođendan Janice Kostelić, zagrebačko Sljeme će po drugi puta ugostiti slalomsku utrku Svjetskog kupa za žene.

Pročitajte više