Janica krenula kući, nema dočeka

NAJBOLJA skijašica na svijetu Janica Kostelić napustila je u petak Torino i krenula put Zagreba, potvrdio je za Index glasnogovornik hrvatske skijaške reprezentacije Ozren Mueller.

Dodao je kako neće biti dočeka za Janicu jer se naša najbolja skijašica mora odmoriti i naspavati prije odlaska na finale Svjetskog kupa.

"Zahvaljujem se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradskom poglavarstvu koji su željeli organizirati doček te svima koji su na doček željeli doći i pozdraviti Janicu, ali Janica mora ozdraviti, mora se odmoriti." - kazao je za Index Mueller dodajući kako Janicu muči i želučana viroza.

"Zahvaljujem se i na razumijevanju jer je Janici u ovom trenutku najbitnije da se što prije oporavi i pripremi za nastup na skandinavskoj turneji, jer već u srijedu putuje u Norvešku gdje ju od petka do nedjelje očekuju nastupi u superveleslalomu, kombinaciji i veleslalomu." - kazao nam je Mueller dodajući kako se nada da će razloga za slavlje biti po povratku sa zadnjih utrka Svjetskog kupa.

Liječnica hrvatske skijaške reprezentacije kazala je za RTL Televiziju kako je Janica i inače osjetljivija, ima nešto slabiji imunitet, pa gotovo svaka bolest koju ima netko od njenih bližnjih prenese se na našu najbolju skijašicu.

U ovom slučaju Janica je crijevnu virozu dobila od majke Marice, koja je obolila dva dana prije Janice. Iste simptome, ali u lakšem obliku, imala su još dva člana reprezentacije, kazala je Desnica dodajući kako je Janica prošla najgore, što nije neobično s obzirom na napore koje je imala.

Posljednje utrke Svjetskog kupa održat će se u švedskom Aareu 19. ožujka kada bi Janica ovim olimpijskim medaljama mogla pridodati i veliki Kristalni globus.

Janica je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, zlatnu u kombinaciji, a srebrnu u superveleslalomu. Nije nastupila u spustu i veleslalomu, a četvrto mjesto osvojila je u slalomu.

Naša najbolja skijašica s novim osvojenim medaljama i službeno je postala najuspješnija skijašica u povijesti Olimpijskih igara.

A.H.

Pročitajte više