Janica mora na operaciju očiju?

NAJBOLJA hrvatska skijašica Janica Kostelić trebala bi se zbog poteškoća s kratkovidnošću podvrgnuti operaciji očiju. Problemi s Janičinim vidom (-2 na jednom, -1.75 na drugom oku) sve više utječu na vožnju, a zbog slabog vida moglo bi doći i do sportskih ozljeda.

Janica je za prvu ruku nabavila leće kod talijanskog oftamologa Signora Ghedina, no leće joj smetaju i teško joj je voziti s njima.

Na jučerašnjem treningu u Cortini d´Ampezzo Janica je vozila bez leća, jer joj mekane smetaju, a tvrđe se u vožnji pri većim brzinama pomiču.

Zbog ovih nepredviđenih problema s vidom, ali i s lećama, sve je izglednija laserska operacija.

Ante Kostelić je u razgovoru za Večernji list rekao kako "su leće i dalje moguće rješenje, ali i laserska operacija, što je danas nimalo bolan, gotovo rutinski zahvat."

Janičin fizioterapeut Miodrag Radić također predviđa da će Janica ići na lasersku operaciju, te da treba vidjeti kada bi to bilo moguće izvesti. Naime, dva dana nakon operacije moguće je gledati, ali za potpuni oporavak treba desetak dana, prenose Sportske novosti.

Janica bi na operaciju mogla u stanci između utrke Svjetskog kupa u Mariboru i Svjetskog prvenstva, a ako tada ne uspije operirati oči trebat će pričekati kraj skijaške sezone.

Janica će po povratku u Zagreb otići na pregled kod dr. Gabrića i dr. Štambuka s kojima će se konzultirati oko poteškoća s vidom.

Pročitajte više