Janica u srijedu na operaciji štitnjače

DIREKTOR hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek potvrdio je da će Janica biti operirana u zagebačkoj bolnici Sveti Duh. Kako neslužbeno doznajemo, operacija će se obaviti u srijedu 21. prosinca, a voditi će ju dr. Radetić.

"O Janičinom zdravlju brine se liječnički konzilij sastavljen od naših ponajboljih endokrinologa iz KBC-a Zagreb, KB Dubrava i bolnice Sveti Duh, koji je odlučio da je problem štitnjače najbolje riješiti operacijom", rekao je Pavlek, napominjući da su u svijetu poznati slučajevi vrhunskih sportaša koji su operirali štitnjaču i nastavili uspješnu sportsku karijeru.

Direktor reprezentacije nije želio spekulirati oko duljine oporavka, ali je dodao da sada najprije treba riješiti problem štitnjače, a tek onda i koljena, kojeg je prošle godine četiri puta operirala.

"Sigurno je jedno, na snijeg neće sve dok ne bude potpuno zdrava", naglasio je Pavlek.

Europski mediji ranije su objavili kako je Ante Kostelić nakon slaloma u Wengenu izjavio da će Janica biti operirana u srijedu, no Kostelić je u intervjuu Sportskim novostima to opovrgnuo potvrđujući da će Janica biti operirana, ali još nije odlučeno kada.

Naime, odmah nakon utrke i osvojenog trećeg mjesta Ivice Kostelića, Gips je upitan za komentar o Ivici i Janici, te je navodno rekao kako će Janica biti operirana u srijedu.

Ante Kostelić izjavio je za Sportske novosti kako nikad nikome nije rekao da će Janica biti operirana u srijedu ili u subotu, iako je po njemu subota "najzgodniji dan za operaciju jer taj dan je najmanja gužva".

Janica nije željela komentirati informacije da ide na operaciju, te je izjavila kako u srijedu sigurno putuje s Cibonom na gostovanje u Atenu, a za detalje oko bolesti zadužen je njen otac.

Pročitajte više