Japanci počeli tražiti zamjenu za Osima

IZ TOKIJA stižu vijesti da je stanje Ivice Osima i dalje nepromijenjeno. U međuvremenu, Japanci su počeli razmišljati o njegovoj zamjeni na klupi nogometne reprezentacije.

Japanski su mediji već objavili da će Osima naslijediti Holger Osieck, 59-godišnji Nijemac koji je Urawa Redse prošlog tjedna doveo do naslova u azijskoj Ligi prvaka. Predsjednik Japanskoga nogometnog saveza Saburo Kawabuchi to je demantirao:

"Ukoliko Osim ozdravi, porazgovarat ćemo s njim o mnogim pitanjima. Nažalost, loša je vijest što smo kratki s vremenom. Ukoliko situaciju s Osimom ne razriješimo do kraja studenog, morat ćemo odlučiti sami. U svakom slučaju, uvažit ćemo svaku njegovu želju i želju njegove obitelji", izjavio je Kawabuchi.

Tajnik saveza Kozo Tojima izvijestio je kako je Osim i dalje stabilno, ali bez svijesti.

Sportski dnevni list Nikkan objavio je kako su iz saveza Osiecka već pripremili za mogućnost trenutačnog dobivanja posla. Njemački je trener od 1987. do 1990. bio pomoćnik Franzu Beckenbaueru. Zajedno su s reprezentacijom ujedinjene Njemačke osvojili naslov svjetskih prvaka 1990. godine u Italiji.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više